Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

11 hemligheter i iOS 11

Här är sakerna som Apple inte berättade om vid presentationen

Av / 2017-06-08 - 13:46
11 hemligheter i iOS 11

Det var många nyheter Apple visade upp vid den rekordlånga presentationen på WWDC. Så det var inte konstigt att man fick koncentrera sig på de stora nyheterna. Här är några av de viktigare sakerna som bara flimrade förbi på skärmen.

1. Hej då gamla modeller och appar. Med iOS 11 slopar man stödet för iPhone 5, iPhone 5C och 4:e generationens iPad eftersom de inte har 64-bitars processorer. Enligt samma logik kommer man rensa App Store på 32-bitars appar. Du kan fortsätta köra gamla favoriter om du har dem installerade, men om du måste fabriksåterställa din enhet och ladda ned apparna igen så är de borta.

För dig som inte kunde läsa snabbt under presentationen

2. Utvecklare får tillgång till NFC-läsaren! Tidigare kunde NFC-chippet i iPhone bara användas för betalningar med Apple Pay. Nu verkar det dock som att 3e-parts appar även ska kunna använda det. Detta öppnar upp för kontaktlösa betalningar från andra aktörer, och säkert en hel drös andra intressanta appar framöver.

3. Integrationen med sociala medier verkar saknas i betaversionen av iOS 11. Brukar du logga in på Spotify med din Facebook så får du vackert börja komma ihåg lösenordet och logga in i webbläsaren. Det är möjligt att man löser det på något annat sätt i den färdiga versionen, för detta låter ju som ett steg tillbaka.

Gammal hederlig signalstyrka

4. Hej då pluppar, hej signalmätare. Äntligen är den gamla intuitiva mätaren för mobil signalstyrka tillbaka.

5. Stöd för skanning av QR-koder direkt i kameran. Inga fler extra-appar bara för den funktionen.

6. Stöd för FLAC-formatet! Det mest utbredda filformatet för förlustfri komprimering av musik funkar nu utan konvertering på i-apparater.

Enklare uppkoppling för dina vänner

7. Dela wifi-lösenord. Trött på att behöva knappa in ditt lösenord på besökares enheter? Nu kan du godkänna dem för uppkoppling från din.

8. Bättre integration av appar som kan skydda dig mot bluff-sms.

9. Möjlighet att automatiskt avinstallera appar som du inte använder.

10. Fetare typsnitt för bättre läsbarhet på högupplösta skärmar.

11. iCloud Drive-appen försvinner och ersätts av den nya Files-appen, där du enkelt får tillgång till filer lagrade från alla appar och molntjänster.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen