TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Mini-PC är årets julklapp

Idag presenterade elektronikbranschen traditionsenligt årets julklapp. Denna gång blev det den heta mini-PC:n som kammade hem segern.

forfatter
Publicerad 2008-11-20 - 13:55

Anders Appelqvist
Anders Appelqvist Elektronikbranschen
 
Varje år utser Elektronikbranschen en het produkt till årets julklapp. Det kan vara en helt ny spännande produkt eller helt enkelt en produkt där prognoserna visar på en riktig boom till julhandeln. Förrförra året var det platt-TV och förra året var det en GPS som branschen förutsåg skulle ligga under granen.
I år är det en spännande ny produktkategori, nämligen en mini-PC. Definitinen på en sådan är att den väger runt ett kilo, har en skärm på 7-10 tum och oftast saknar en traditionell hårddisk utan använder Solid State. Det är visserligen inget nytt med små bärbara datorer men tidigare har de varit dyrare än en normalstor. För mini-PC har man vänt på steken och de kostar istället oftast under 5 000 kronor.
När Asus som startade trenden visade upp konceptet på mässor under 2007 blev det mycket omskrivet. I våras dök de första produkterna upp i butikerna och sålde genast slut. Nu till julruschen har även leverantörer som Acer och LG mini-PC produkter på hyllorna.
 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend