Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Miljardär frossar på HBO

Snart kommer en ny HBO-serie med Paul Giamatti och Damian Lewis i huvudrollerna: Billions.

Skrivet av / 2015-11-13 - 17:11
Miljardär frossar på HBO

Showtime-serien ”Billions” är en ny och intensiv dramaserie om den moderna amerikanska drömmen och jakten på pengar och lyx. Damian Lewis (Homeland) och Paul Giamatti (John Adams) spelar huvudrollerna. Brian Koppelman, David Levien (Ocean’s ThirteenRounders) och Andrew Ross Sorkin är producenter och manusförfattare.

Billions är ett modigt och modernt drama om extrem rikedom, makt och korruption. Det handlar om två rivaler: åklagaren Chuck Rhoades (Giamatti) och den karismatiske miljardären Bobby ”Axe” Axelrod (Lewis). I den machiavelliska politik- och finansvärlden i New York inleder de ett farligt spel med allt högre insatser.

BILLIONS_S1_Vert_Ext_102i
Foto: Showtime

Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, David Costabile och Condola Rashad medverkar också. Pilotavsnittet är regisserat av den kritikerrosade Neil Burger (Illusionisten, Divergent), som också är verkställande producent.

”Billions” har premiär 18 januari 2016 på HBO Nordic.

https://www.youtube.com/watch?v=wjSzpUcgAS4

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen