Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Xiaomi släpper nya produkter

I dag visar Xiaomi upp nya produkter. Bland annat den nya flaggskeppsmobilen Mi Mix 4 – och dessutom räknar vi med att få se en OLED-TV!

Av / 2021-08-10 - 13:25
Xiaomi släpper nya produkter

Mi Mix 4 – flaggskeppsmobil

Klockan 13.30 i dag svensk tid äntrar Xiaomi den digitala scenen för att presentera sin nya flaggskeppsmobil Mi Mix 4.

Bland annat förväntas telefonen få blixtsnabb laddning på 120 watt, som ska räcka för att ladda till 100 procent på bara 15 minuter, tack vare ett batteri med anod av kiseloxid.

Xiaomi Mi Mix 4

Telefonen förväntas ha en 100 Mp-kamera med optisk bildstabilisering. En 12-graders vidvinkelkamera med 13 Mp-upplösning, samt en 8 Mp-telefotolins med 5x optisk zoom finns också på plats. Och en 20 Mp-selfiekamera.

Skärmen ska vara på 6,67 tum.

Xiaomi Mi OLED TV 2021

Mi OLED-TV

Teknikjätten förväntas också lansera uppföljaren till sin första OLED-TV. Xiaomi hävdar att den nya Mi OLED-TV:n kommer att ”omdefiniera OLED-TV”, vad det nu betyder.

Den kinesiska e-handelssajten JD.com har en egen teasersida för den nya Mi OLED-TV-serien, som antyder tre storlekar: 55, 65 och 77 tum. Det påpekas särskilt att de nya TV-apparaterna får en tunn ram och att de stöder Nvidia G-Sync för bättre gaming-känsla. Vilket bland annat innebär 4K med 120 Hz bildhastighet, stöd för Auto Low Latency och variabel frekvens samt Dolby Vision HDR.

Xiaomi Mi OLED TV 2021 NVIDIA GSYNC

Läs också Xiaomi Mi Mix 3 Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.

Smart högtalare

En ny smart högtalare är också på gång, som enligt läckor kommer att heta L16A. Den ryktas stödja dual-band Wi-Fi och kunna diktera andra smarta hem-produkter. Teaser-bilden föreställer en cylindrisk, kompakt form som påminner om den nu utgångna Apple HomePod och Huawei Sound X, för att nämna några. Vi får dock vänta på specifikationerna, även om Xiaomi lovar ”konsertsalsljud”.

Xiaomi L16A

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen