Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Megamobil från Samsung

Galaxy Mega 6.3 suddar ut gränsen mellan smartmobil och surfplatta

Av / 2013-04-21 - 01:12
Megamobil från Samsung

För den som inte vill ha både en smartmobil i fickan och en surfplatta i väskan kanske kommande Galaxy Mega kan vara en bra kompromiss. Om man tyckte att de 5,5 tummen på Note II var mycket så är det ingenting mot de 6,3 tum som Mega bjuder på. Trots det säger Samsung att man ska kunna hålla den med en hand och att den ska få plats i fickan. Stora händer och rockfickan förmodar vi.

Den har även lånat en hel del funktioner från kommande Galaxy S4. Bland annat Sound & Shot där man får höra hur det lät när bilden togs varje gång man tittar på den. Eller partyfunktionen där man kan koppla ihop flera mobiler och få dem att spela samma låt. Men mest imponerande är nog ändå S Translator där du kan få tal översatt till text eller tal på ett annat språk (dock inte Skandinaviska språk).

Galaxy Mega 6.3 är även utrustad med skärmdelning till tv, surfplattor och dator. 4G LTE ger bra fart på dataöverföringarna på stan och 802.11ac hemma i nätverket.

GALAXY Mega 6.3 Product Image

Fakta
Operativsystem: Android 4.2Processor: 1,7 GHz dualcore
Skärm: 6,3 tum TFT
Minne: 1,5 GB / 8 GB + microSD
Trådlöst: 4G LTE, BT 4.0, NFC, 802.11 a/b/g/n/ac
Batteri: 3 200 mAh

Kommer i butik i månadsskiftet maj-juni till ett pris på 4 600 kronor.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen