Titta, en Technics-skivspelare!

Technics fortsätter sin comeback med en skivspelare, trådlös hifi och hörlurar.

Många av oss som växte upp på 70- och 80-talet minns hifi från Technics, inklusive deras skivspelare. Det yngre gardet har kanske hört talas om DJ-spelarna SL1200, SL1210 och så vidare, men det är länge sedan tillverkningen av dem upphörde.

I fjol nystartade Panasonics-koncernen Technics-märket och började med svindyra highend-förstärkare och högtalare. I år fortsätter de med bland annat en helt ny skivspelare.

Läs vårt test av Technics dyraste anläggning.

I dagsläget är skivspelaren dock bara en prototyp, den går inte att köpa förrän någon gång nästa år. Men den ser redan ut som något vi skulle vilja ha. Eller åtminstone testa.

Grammofonen har inga specifikationer ännu, men är direktdriven med en borstlös motor som trimmas elektriskt för att starta snabbt och ha stabil rotation.

Technics-Grand-Class-Music-Server-ST-G30-whole

Långt före skivspelaren finns i butikerna kommer Technics Grand Class G30-serien som består av musikservern ST-G30 (bilden ovan) och nätverksspelaren SU-G30 med inbyggd 50-watts förstärkare (bilden nedan).

Nätverksspelaren har inbyggd CD-spelare så att man kan rippa skivorna ”bit-perfect” och lagra dem på den inbyggda SSD-disken.

Spelaren klarar DLNA, wifi (AirPlay) ethernet, USB och Bluetooth, och sägs ha extremt lite jitter och bakgrundsbrus. Digitalomvandlaren jobbar för övrigt med upp till 32 bit/384 kHz-behandling och stöder DSD-filer (DSD 11,2 MHz).

Den har även analog ingång samt – givetvis – skivspelaringång.

Technics-Grand-Class-Network-Audio-Amplifier-SU-G30-Main

Technics släpper också en allt-i-ett-anläggning som heter SC-500, med CD-spelare och högtalare som sprider ljudet 270 grader. Och audiofil-hörlurarna EAH-T700 som påstås sträcka sig ända upp till 100 kHz!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.