TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Marantz UD9004 Blu-ray med SACD

Med tanke på vilken gnistrande bild- och ljudkvalitet man får med dagens Blu-ray-spelare kring 5 000 kronor kan det verka lite långsökt att lägga tio gånger så mycket på en påkostad variant. Men om vi känner Marantz rätt så lär UD9004 sopa mattan med budgetspelarna när den väl kommer hit. Och så spelar den SACD ...

forfatter
Publicerad 2009-03-24 - 10:15


UD9004 bygger på Marantz SA-7S1.
 
Marantz nya universalspelare klarar CD, DVD, Blu-ray och SACD. Inte DVD-Audio, alltså, fast det är det väl inte så många som saknar.

UD9004 har sina rivaler. Denon har redan släppt sin DVD-A1UD, High End-spelaren som klarar samma format som Marantz modell. Plus DVD-Audio.

Båda spelarna demonstreras på High End-mässan i München nu i maj. Bild & Ljud Hemma kommer naturligtvis att finnas på plats för att rapportera dagligen från den allt populärare mässan, som garanterat bjuder på gott om andra spännande nyheter också.

Marantz UD9004 är byggd på samma sätt som referensspelaren SA-7 S1, som vi testade nyligen och gav full poäng på alla områden, därför tror vi inte att UD9004 gör bort sig som SACD- och CD-spelare. Övriga kvaliteter lär också vara av samma höga klass.

Spelaren är naturligtvis utrustad med HDAM-teknik (Hyper Dynamic Amplifier Module) som fungerar så fint i många av Marantz CD-spelare och förstärkare.

OD9004 är utrustad med SHARC HD-ljudprocessning, självfallet interaktivitet med BD-Live, klassledande 36-bitars xvColor-anpassad videobehandling med 297 MHz/14-bitars videoprocessor.

Något pris känner vi inte till, men det lär hamna i trakterna av Denons DVD-A1UD, vilket betyder drygt 50 000 kronor. 

www.septon.se

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend