Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Majik 109 – ny stativhögtalare från Linn

Majik 109 tar över efter kompakta Katan, som varit en av Linns mest populära högtalare.

Av / 2008-10-24 - 11:58
Majik 109 – ny stativhögtalare från Linn


Den nya stativhögtalaren har mycket att leva upp till, för många Linn-anhängare använder föregångarna tillsammans med elektronik som kostar åtskilligt mycket mer än högtalarna.
Majik 109 har många likheter med golvhögtalarna Majik 140, som vi testat tidigare. Diskantkonstruktionen är densamma, diskanten och superdiskanten sitter monterade tillsammans i ett metallhus i vad Linn kallar 2K Array. I den nya stativhögtalaren tas bas- och mellanregistret hand om av ett 5-tums element av hög kvalitet.
För att göra Majik 109 så lättplacerad som möjligt låter Linn basreflexporten mynna ut på framsidan, direkt bakom diskanten. Högtalarna är byggda för att kunna stå i en bokhylla, men vi gissar att de Linns matchande stativ ger ett bättre ljud. Högtalarna kan också monteras direkt på väggen med hjälp av väggfästet Brakit.
I likhet med andra Linn-högtalare kan Majik 109 byggas ut med aktiv drift, där varje element drivs av en separat förstärkare. Detta kräver dock att man använder Linns egen Majik/Akurate-förstärkare med inbyggt delningsfilter, men kan ge en stor ljudförbättring och gör det möjligt att uppgradera högtalarna vid ett senare tillfälle.
 
Majik 109 kostar 11 500 kr.
 
www.linn.co.uk

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen