TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Majik 109 – ny stativhögtalare från Linn

Majik 109 tar över efter kompakta Katan, som varit en av Linns mest populära högtalare.

forfatter
Publicerad 2008-10-24 - 11:58


Den nya stativhögtalaren har mycket att leva upp till, för många Linn-anhängare använder föregångarna tillsammans med elektronik som kostar åtskilligt mycket mer än högtalarna.
Majik 109 har många likheter med golvhögtalarna Majik 140, som vi testat tidigare. Diskantkonstruktionen är densamma, diskanten och superdiskanten sitter monterade tillsammans i ett metallhus i vad Linn kallar 2K Array. I den nya stativhögtalaren tas bas- och mellanregistret hand om av ett 5-tums element av hög kvalitet.
För att göra Majik 109 så lättplacerad som möjligt låter Linn basreflexporten mynna ut på framsidan, direkt bakom diskanten. Högtalarna är byggda för att kunna stå i en bokhylla, men vi gissar att de Linns matchande stativ ger ett bättre ljud. Högtalarna kan också monteras direkt på väggen med hjälp av väggfästet Brakit.
I likhet med andra Linn-högtalare kan Majik 109 byggas ut med aktiv drift, där varje element drivs av en separat förstärkare. Detta kräver dock att man använder Linns egen Majik/Akurate-förstärkare med inbyggt delningsfilter, men kan ge en stor ljudförbättring och gör det möjligt att uppgradera högtalarna vid ett senare tillfälle.
 
Majik 109 kostar 11 500 kr.
 
www.linn.co.uk

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend