TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Loewe Reference elektrostathögtalare

De flesta förknippar väl Loewe med annat än högtalare. Smäckra TV-apparater är mer deras melodi, men hur gör man med ljudet när skärmarna blir allt tunnare? Bygger elektrostathögtalare, naturligtvis.

forfatter
Publicerad 2009-04-29 - 09:07


Det verkar kanske som en något märklig logik att ge sig i kast med elektrostathögtalare när man är TV-tillverkare, men med tanke på att Loewes nya 52-tums Reference-modell bara är 6 cm tjock så passar det inte speciellt bra med klumpiga högtalare.

Därför har Loewes ingenjörer snickrat ihop speciella högtalare till Reference-modellerna, i smäcker aluminium och elektrostatmembran. Ett har en tunn folie som är uppspänd mellan två poler som flyttar elementet när de laddas med ström. Nackdelen med elektrostater är att de inte är särskilt effektiva och behöver ha stora membranytor för att spela någon bas över huvud taget

Loewe har därför byggt en tillhörande subbas som tar hand om frekvenserna under 150 Hz och som går i högtalarsystemet.

Själva Reference-TV:n är 52 tum stor och har naturligtvis 1080-upplösning, samt en inbyggd hårddisk som rymmer 500 GB så att man kan spela in TV-program.

Kopplar man in skärmen till en Reference Media Center får man en komplett anläggning med radio, förstärkare samt den obligatoriska Blu-ray-spelaren med nätverksanslutning som hämtar information om musiken man spelar och filmen man tittar på från nätet.

En läcker fjärrkontroll ingår naturligtvis också, i detta fall med tvåvägskommunikation så att den visar information om artisten som spelar på den inbyggda, 25 tum stora OLED-displayen.

www.loewe.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend