TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Linn Majik LP12

Majik LP12 är den hittills mest överkomliga modellen av Linns smått legendariska skivspelare.

forfatter
Publicerad 2008-02-26 - 07:00


Den var med Sondek LP12 som den skotska firman gjorde sig känd och på allvar satte fokus på signalkällans betydelse i stereoanläggningen.
Tidigare hade de flesta hifi-entusiaster nöjt sig med billigare direktdrivna Dual skivspelare och la hellre merparten av pengarna på högtalare. Men Ivor Tiefenbrun hos Linn menade att «garbage in, garbage out» (skit in, skit ut) och att ingen förstärkare eller högtalare, oavsett hur bra de var, kunde återskapa ljudinformation som gick förlorad i början av kedjan.
Resten är som man säger historia. LP12 har tålt tidens tand och även efter otaliga uppgraderingar är grundkonceptet det samma än idag. Den enda nackdelen är priset.
Hittills har en komplett original Linn LP12 varit ett kostsamt nöje med ett startpris på över 40 000 och över 100 000 kronor för SE-modellen. Men Linn har har tagit ett nytt grepp för att göra sin skivspelare tillgänglig för flera.
Majik LP12 använder en ny intern strömförsörjning (mot separat på de dyrare modellerna), vanlig Adikt pickup och en tonarm från Pro-ject. De dyrare modellerna använder LInns egna tonarmar.
 
Äkta LP12
Resten av skivspelaren, det vill säga chassi och drivverk, är 100% LP12. Och när bara drivverker har kostat runt 20 000 kronor är det lätt att se att de 29 000 kronorna för en komplett Majik LP12 blir ett ganska så bra köp. Majik LP12 kan också uppgraderas på samma sätt som de andra LP12-modellerna, ända upp till SE-nivån om man skulle önska. Därmed kan du gå från en mycket bra skivspelare till en referensspelare vartefter plånboken tillåter det.
www.linn.co.uk

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend