annonse
annonse
annonse

24 elektriska julklappstips

Vintern blir ännu bättre med de rätta tillbehören. Här är några av våra favoritprylar som blir perfekta julklappar.

1.Panasonic Lumix GX80, systemkamera

Folkkameran

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

 

Knivskarpa bilder

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

 

De som önskar sig en liten, lätt och enkel kamera som tar bra bilder förtjänar en Lumix GX80. Den är inte enklare än att den har pekskärm, 4K-video, blixtsnabb autofokus som ger skarpa bilder – och cool design. En förträfflig kamera för amatörer och erfarna som älskar att fotografera.

 

Pris: 6 500 kr

panasonic.se

 

2. Libratone Q Adapt, brusreducerande in-ear-hörlurar

Öronproppar till iPhone 7

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

Känner du någon som har köpt en iPhone 7 så är detta den perfekta klappen.

 

Hörlurarna har Lightning-kontakten som ersätter hörlursuttaget och passar perfekt till Apple-mobilen. Med justerbar brusreducering blir ljudet renare när man behöver det och man kan styra musiken och prata med folk som ringer.

 

Pris: 1 500 kr

libratone.com

 

 

 

 

 

 

3. Punkt MP 01, mobiltelefon

Världens enklaste telefon

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

 

Den ser ut som en fjärrkontroll men är en mobil.

 

Den har inte Facebook, Instagram eller några andra appar alls. Den har faktiskt inte ens wifi eller internet. Det betyder många dagars batteritid, superenkel skötsel för dem alla som bara ska ringa eller skicka SMS – och så ser den oförskämt läcker ut. Klappen som överraskar!

 

Pris: 2 300 kr

punkt.ch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mujjo Folio Sleeve, väska

Perfekt till MacBooken

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Läckraste väskan till Macen.

 

Den lilla läckra 12-tums MacBook-datorn är både läcker och dyr. Då är Mujjos lilla väska en perfekt partner. Ull, skinn och ett rejält blixtlås packar in datorn snyggt, och på insidan finns det plats för visitkort och USB-pluggar. Allt dryper av maskulin lyx och skräddarsydd kvalitet.

 

Pris: 99 euro

mujjo.com

 

5. Bose QuietComfort 35, trådlösa hörlurar med brusreducering

Trådlös magi

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Alla fördelarna med de superpopulära QuietComfort 25 – och dessutom trådlösa.

När vi testade QC blev vi alldeles till oss av förtjusning. Vi snackar väldigt bra ljud i kombination med klassledande brusreducering och en komfort av en helt annan värld. Det finns hörlurar som har ännu lite mer upplöst ljud, och Bose läcker ut lite mer ljud till omgivning än rivalerna. Fördelen är att du slipper bli svettig om öronen och att egna fotsteg inte fortplantar sig in i hörlurarna. QC35 är vår trådlösa favorit.

 

Pris: 4 000 kr

bose.se

 

6. GoPro Hero5 Black, actionkamera

Action-flaggskepp styrs med rösten

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Vattentät, sökarskärm och GPS. Hero5 Black kan dessutom styras med rösten.

 

Filma allt som händer ur ditt eget perspektiv! Aktivitetskameror – eller actionkameror – har blivit väldigt populära och storfavoriten är GoPro. Hero5 Black är den nya toppmodellen som både kan skryta med inbyggd sökarskärm och förbättrad videostabilisering, plus äntligen lagring av GPS-data för att visa rutt, hastighet och annan information i videon. Kameran är numera vattentät även utan det extra sporthuset – och går att styra med rösten.

 

Pris: 4 300 kr

gopro.com

 

NY I SVERIGE!

7. TP-Link TL-PB15600, nödladdare

Kraftigt batteripack

 

Ingen risk för urladdad mobil när du är på resande fot.

 

Få saker är lika frustrerande eller stressande som att upptäcka att mobilens batterimätare blinkar rött. Speciellt när man är ute och rör på sig och det är långt till närmaste vägguttag. Men med en nödladdare i fickan så klarar man sig alltid. TP-Links batteri kan ladda två apparater på en gång och är så kraftigt att det räcker till 7,5 iPhone-laddningar eller 2,5 iPad Mini-laddningar. Dessutom har den en liten ficklampa inbyggd.

 

Pris: 380 kr

tp-link.se

 

8. Logitech Harmony Hub, universalfjärrkontroll

Styr hela hemmet med mobilen

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Den här grunkan gör att du kan styra TV:n, anläggningen och snudd på vad som helst med mobiltelefonen.

 

Med Harmony Hub styr du enkelt alla dina apparater med en enkel app i mobiltelefonen eller surfplattan. Installationen är så enkel den kan bli och du kan till exempel trycka på ”Watch Movie” så sätter TV:n på rätt kanal, Blu-ray-spelaren eller Netflix sätts igång, precis hur du vill. Om din apparat kan styras med en infraröd fjärrkontroll så kan den styras med Harmony Hub. Genialt!

 

Pris: 1 000 kr

logitech.se

 

 

9. Sonos Play:1, multiroom-högtalare

Läcker ljudklump

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Med en eller flera Play:1 kan du bygga allt från en liten stereo till ett stort multiroom-system som fyller hela huset med musik. 

 

Sonos har upprepade gånger blivit utsedda till kungen av multiroom i våra tester. Det amerikanska märket har kort och gott några av de smartaste och mest välljudande högtalarna i sin klass. Av dem är Pay:1 den allra minsta, och alltså den billigaste inträdesbiljetten till Sonos-ljud i ett eller flera rum. Den här minihögtalaren passar fint i badrum och andra mindre rum men fungerar även som bakhögtalare i system med soundbar-högtalaren Sonos Playbar. Play:1 kopplas enkelt till hemnätverket, klarar populära musiktjänster och styrs enkelt från mobilen.

 

Pris: 2 150 kr

sonos.com

 

 

 

 

 

10. Yamaha A-S301, stereoförstärkare

Rejäl stereo

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Den här Yamaha-förstärkaren är det perfekta ”hårda paketet” till den som vill få fart på en gammal stereo.

 

Glöm trådlösa högtalare och små plastiga burkar. En riktig stereo med hår på bröstet kräver en rejäl förstärkare med fullbredd på 43 centimeter! Yamaha A-S301 är en plånboksvänlig men välljudande förstärkare som lämnar 2 x 60 watt. Det vilar absolut något ”retro” över designen men bland funktionerna finns moderna finesser som optisk och koaxial digitalingång, hörlursuttag och fjärr. Trådlös anslutning via Bluetooth går också med hjälp av en extra adapter.

 

Pris: 2 900 kr

yamaha-hifi.com

 

11. Xbox One S 500 GB, spelkonsol

Två flugor i en smäll

 

Xbox One S Console & Controller Front Tilt
Xbox One S Console & Controller Front Tilt

Senaste Xbox-modellen står högt upp på önskelistan hos både stora och små.

 

Med Microsofts nya Xbox One S kan du njuta av både spel och film i HDR-kvalitet. Xbox One S är en uppdaterad version av Xbox One (2014) med en rad små och stora förbättringar, bland annat kan den spela Ultra-HD Blu-ray-filmer. Den nya Xbox-modellen har allt som behövs för att vara en fullblodsspelare, inklusive HDMI-utgång som stöder HDR (High Dynamic Range). S-modellen har krympt betydligt och fått en intern nätdel, vilket gör den till ett mer elegant system.

 

Pris: 3 000 kr

xbox.com

 

 

12. Samsung UE55KS7005 4K TV

En fröjdefull jul

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Om en TV finns med på önskelistan är den här från Samsung ett bra val.

 

Julen är underhållningens tid, så en splitter ny TV är den perfekta klappen ”till far från honom själv” och till resten av familjen. Samsung UE55KS7005 är en toppmodern modell med 4K-upplösning, smartfunktioner och appar som Netflix och YouTube integrerade i menysystemet. En smart fjärrkontroll lär sig andra enheters kommandon så att du kan lägga undan alla andra fjärrar. Samsung-TV:en får höga betyg för både bild och ljud och stöder dessutom High Dynamic Range som är det allra hetaste på bildfronten i år. Ett av de bästa TV-köpen den här säsongen!

 

Pris: 13 400 kr

Samsung.se

 

13. Libratone One Click, BT-högtalare

Välljud med gummikrok

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Ta med dig musiken överallt och dela den med dina vänner.

 

Libratones första bärbara högtalare tar inte mer plats i väskan än en (stor) roman. Så har du tur går det att pressa ner den i julstrumpan också. Högtalaren är förhållandevis robust och tål ett snöbollskrig eller skyfall. Libratone One finns i två versioner, Click och Style, och i flera olika färger. Alla är trogna Libratones ljudideal och har ett mycket naturligt och välbalanserat ljud till ett pris som inte gör slut på hela julbudgeten.

 

Pris:1 850 kr

libratone.com

 

14. Teenage Engineering PO, rytmsynthesizers

Beats i fickformat

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Gör husets hobbymusiker lycklig med en eller flera av de här pyttesmå groove-dosorna.

 

Om det är skapas hip-hop eller hemgjorda rytmer av hemmets unga (eller äldre, för den delen!) så är de små ”Pocket Operators” från svenska Teenage Engineering nästan omöjliga att klara sig utan. De är små rytm-syntar som är så enkla som det bara går: ett litet kretskort med primitiva knappar och en display, men inget onödigt bling-bling – som skal och annat! Det finns sex olika varianter med vart sitt ljud och de går att länka ihop med en kabel så att man kan göra ännu mer avancerade beats.

 

Pris: 700 kr

teenageengineering.com

 

15. CAT S60, toughphone

Både hård och finkänslig

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Hantverkartelefon med superkänsla kan känna av hur varm julstämningen är.

 

Om du vill vara säker på att julklappen inte går sönder redan första dagen så kan det hända att du ska lägga en CAT S60 under granen. Med IP68-certificering och MIL Spec 810G lär den tåla mer än vanligt stryk, inklusive dränkning på fem meters djup och fritt fall från 1,8 meter rakt ner i betonggolvet. Men partytricket är den värmekänsliga kameran som kan ta infraröda FLIR-bilder. Det finns även en vanlig 13 Mp-kamera och en vanlig 5 Mp-selfie-kamera.

 

Pris: 6 000 kr

catphones.com

 

16. Saramonic SmartMixer, mobiltillbehör

Till mobil-regissören

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Få proffsigt ljud till dina mobilvideor.

 

De flesta smartmobiler kan filma med en bildkvalitet som bara för några år sedan krävde tung, professionell utrustning. Full-HD-video och optik från kända kameratillverkare betyder att telefonkameran faktiskt går att använda. Ljudet är det är värre ställt med. Men det problemet går att lösa med den här (relativt) kompakta ljudmixern som säljs med två kvalitetsmikrofoner – och en möjlighet att koppla in professionella studiomikrofoner med phantom-strömförsörjning och XLR-kontakt.

 

Pris: 1 700 kr

saramonic.com

 

17. Fitbit Charge 2, aktivitetsarmband

Sätt siffror på ditt liv

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Helst ska du gå 10 000 steg om dagen. Fitbit avslöjar om du kommer i närheten.

 

Är du en av många som rör sig för lite och kanske har problem att sova på nätterna? Då kan du få en välbehövd spark i baken av statistik som bevisar vilket slappt liv du lever. Siffrorna motiverar dig att få ändan ur soffan och gör det enkelt att hålla koll på dina framsteg. Charge 2 har fått en större display och har till skillnad från flesta smartklockor ett batteri som håller i flera dagar. SMS och samtal meddelas så det här armbandet kan ersätta en vanlig klocka.

 

Pris: 1 600 kr

fitbit.com

 

18. Playstation 4 Slim 500GB, spelkonsol

Mindre är bättre

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Låt dig inte luras av storleken. Den lilla PS4 är lika kraftfull som den gamla.

 

Världens bäst säljande spelkonsol har kommit i en mindre och mer inbjudande förpackning. Innanmätet är dock detsamma, så du är fortfarande garanterad härliga spelupplevelser som bara blir bättre när nya AAA-titlar släpps. Tröttnar du på att spela så är nya och smala PS4 dessutom en fin Blu-ray-spelare, som naturligtvis också kan streama från Netflix och andra tjänster. Den inbyggda hårddisken finns med 500 GB eller 1 TB.

 

Pris: 3 000 kr

playstation.com

 

19. Hövding 2.0, airbag-hjälm för cyklister

En airbag till skallen

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Avancerad teknik gör den här cykelhjälmen till något helt speciellt.

 

Cykelhjälmar är varken vackra eller smidiga, men fyller ändå en livsviktig funktion. Den här varianten från svenska Hövding skiljer sig dock från mängden. Här handlar det inte om ett skal av skum eller plast, utan snarare om en specialdesignad airbag som man trär på halsen. Avancerade sensorer registrerar rörelser och ser till att airbagen blåser upp sig och ger optimalt stöd för huvud och hals om det behövs. Riktigt smart!

 

Pris: 2 400 kr

hovding.com

 

20. Logitech MX Anywhere 2, Mus

Snabb minimus

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Logitech har skapat en läcker liten mus som ligger fint i handen.

 

En styrplatta funkar bra när man är på resande fot, men kan inte ersätta en riktig mus när du sitter hemma och jobbar. Då är Logitechs nya MX Anywhere 2 en bra liten mus som både passar till skrivbordet och enkelt får plats i väskan. Designen har blivit lite fräckare sedan förra versionen men kvaliteten och känslan är densamma. Den ligger skönt i handen och gör det enkelt att jonglera med kalkylark och textdokument.

 

Pris: 600 kr

logitech.com

 

21. Onkyo E700BT, trådlösa proppar

Smidiga reselurar

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Onkyos trådlösa proppar ger bra ljud och är bekväma på resan.

 

Nu när hörlursuttag på mobilen inte längre är en självklarhet är det dags att skaffa trådlösa lurar inför framtiden. Proppar är praktiskt på resan då de både stänger ute störande ljud och tar lite plats. Och utan sladdar blir de ännu enklare att ha med sig och använda. Onkyos proppar stöder både aptX och AAC för bättre ljud från Android-mobiler och iPhone. De laddas enkelt med USB och kan sedan spela upp till 8 timmar.

 

Pris: 1 500 kr   

onkyo-headphones.com

 

22. Beoplay H5, trådlösa proppar

Lyxigt och trådlöst

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Smarta lösningar och snygg design för den som kräver lite mer.

 

När Bang & Olufsen ger sig på trådlösa proppar så vet man att det blir något extra. H5 har tåliga flätade tygsladdar som inte trasslar lika lätt och kåporna är gummiklädda för att motstå svett och regn. För ännu mindre trassel kan propparna snäppas fast i varandra med magnetfäste. Och när man ska ladda dem så snäpper de också fast med magneter i den lilla laddningskuben. Ljudet kan anpassas via appen och batteriet räcker i 5 timmar.

 

Pris: 2 500 kr

beoplay.com

 

 

23. Lume Cube, videolampa

Trådlös ljuskälla

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Smart trådlös lampa som låter dig ta bättre foton och filma bättre videor.

 

Ett av problemen med att fota eller filma med mobilen är att den inte är speciellt ljuskänslig. Med andra ord behöver du ordentlig belysning för ett bra resultat. Och Lume Cube är en av de smidigare lösningarna vi sett. Upp till fem stycken kan styras via Bluetooth från mobilen. Som videobelysning har de 10 olika ljusstyrkor och lyser runt en timme på en laddning. Blixten fungerar även som slav med varierande tider. Vattentät till 30 meter.

 

Pris: 1 100 kr

focusnordic.se

 

24. Gardio T, GPS-bricka

Hitta saknade prylar

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Slut på borttappade nycklar, plånböcker och fjärrkontroller med GPS-spårning.

 

Springer du ofta omkring och letar efter prylar hemma och undrar om du tappat dem ute? Nu kan du få sinnesro genom att sätta en sådan här bricka på prylarna du vill hålla reda på. En sökning i appen visar på kartan var de befinner sig, hur långt bort de är och du kan få brickan att pipa för att hitta exakt var den är. Eller tryck på brickan för att hitta mobilen. Brickan är strömsnål och håller ett år, sedan är det bara att byta batteri.

 

Pris: 285 kr 

gardio.se

 

 

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Formation: Trådlösa highend-högtalare från B&W Bowers & Wilkins överraskar med en komplett serie trådlösa högtalare – är detta en ny Sonos-dödare?
Duell
Smartklockor Huawei vs. Samsung
Smartklockeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei och Samsung har släppt nya smartklockor med fokus på fitness och träning. Den som vinner är dessutom smartast.

grupptest
5 partyhögtalare
Maximal bas för maximal fest

Här är de mest högljudda trådlösa högtalarna som sätter fart på hemmafestens dansgolv.

Samsung Galaxy Fold skjuts upp på obestämd tid Du skulle ha kunnat beställa den på fredag, men i sista sekunden ställer Samsung in lanseringen.
Bästa kameramobilen får en lillebror Huawei P30 Lite har trippelkamera och kostar 4 000 kr.
grupptest
7 vägghögtalare
Ljud, ljud på väggen där

Varför ska du behöva leva med medelmåttigt ljud bara för att du inte vill ha stora, pråliga högtalare i vardagsrummet?

Acer jagar Apple New York: Efter framgången med att nå spelarna har Acer siktet inställt på de kreativa användarna.
test
Leica Q2
Världens bästa kompaktkamera

Om bara det bästa är bra nog så kan det vara en Leica Q2.

Samsungs super-selfie kamera Nya A-serien går från budget till lyx med heltäckande skärm och vändbar trippelkamera
test
Sony Xperia 10 Plus
Långsmalt långskott

Trots 21:9-skärm har Xperia 10 Plus för många kompromisser för att övertyga.

Öppet kontorslandskap? Här är hörlurarna som utlovar evig lycka Logitech lanserar två modeller för dig som avskyr allt oväsen på kontoret.
77-tums trolleri från B&O [Uppdaterad] Kan man gömma undan en TV som är nästan två meter på diagonalen? Bang & Olufsen gör ett övertygande försök.
Samsung Galaxy Fold går att beställa om två veckor Sverige är ett av de första länderna i världen.
annonse
test
Motorola moto G7 Plus
Kungen av mellanklassen

Motorola moto G7 Plus talar till förnuftet. Flaggskeppsmodellerna på marknaden är naturligtvis bättre, men de är tre gånger dyrare också.

IKEAs smarta högtalare är här I sommar kommer högtalarna Symfonisk, som är ett resultat av ett samarbete med Sonos.
Spegelreflex? Gissa igen. Panasonic Lumix G90 är något utöver det vanliga.
test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
En riktig storslägga

Kan någon säga till grannarna att sluta skrika? Jag försöker lyssna på musik här!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM
Fulländad, ljusstark zoom

Du har aldrig sett på maken. Inte vi heller. Canons massiva 28-70mm är helt enkelt grym.

grupptest
Tre gaming-hörlurar
Familjefejd

Logitech mot Logitech. Behöver du den dyraste modellen för att vinna – eller är det i själva verket den billigaste som är bäst?

Ser du vad detta är? Det är en McIntosh, men ingen förstärkare.
Laptop-känsla med iPad Pro Fodral med bakgrundsbelyst tangentbord till nya iPad Pro-modeller.
test
Huawei P30 Pro
Bästa mobilkameran någonsin!

Huawei P30 Pro är den bästa kameramobilen på marknaden och befäster Huaweis plats på kameratronen, där de har suttit säkert sedan förra året.

test
Rega Aura MC
Analog uppenbarelse

Rega Aura MC är phono-steget som gör guld av svart vinyl.

test
Argon Audio Forte A4
Bättre än sin klass

Argons billiga minihögtalare leker David och Goliat med testarens stereo.

Tesla bygger fabrik i Norge Främst för elmotorer till nya bilmodeller, men biltillverkning går inte att utesluta.
Kamera med skrivare Canon Zoemini skriver ut dina foton direkt.
Support Prenumeration

Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

Måndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×
Få Ljud & Bilds nyhetsbrev×