TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

iOS 14.5 ger din iPhone en mängd nya fuktioner

iOS 14.5 erbjuder upplåsning av iPhone med Apple Watch, flera olika röstalternativ för Siri och nya anonymitetsfunktioner.

Om du är en iPhone-användare och inte redan har fått ett meddelande på din mobil om att du nu kan ladda ner version 14.5 av iOS-operativsystemet kommer det att hända en av de närmaste dagarna. Och du ska inte säga nej till den här uppdateringen, eftersom den innehåller ett antal nya funktioner som du knappast vill vara utan när du väl har testat dem.

Här är en översikt över de viktigaste nyheterna:

(Foto: Apple)

Lås upp iPhone med Apple Watch

Med iOS 14.5 kan du använda din Apple Watch för att låsa upp din iPhone när du försöker använda Face ID medan du bär munskydd. När Apple Watch är på handleden, upplåst och nära mobilen, ta bara en titt på din iPhone för att få haptisk feedback från Apple Watch som indikerar att din iPhone är upplåst. Den nya funktionen fungerar med iPhone X och nyare och Apple Watch Series 3 och nyare.

Förbättringar av Siri

Med iOS 14.5 har Siri inte längre en standardröst. Detta låter dig välja den röst du föredrar när du ställer in din enhet för första gången. Siri får också nya funktioner med FaceTime-gruppsamtalssupport, vilket gör det lättare att ha konversationer med flera kontakter eller be Siri att ringa en grupp i Meddelanden via FaceTime. Förutom inkommande meddelanden kan Siri nu meddela inkommande samtal via AirPods eller kompatibla Beats-hörlurar och stöder samtal till nödkontakter.

(Foto: Apple)

Flera inställningar för anonymitet

Spårning i appar kräver att apparna får tillstånd innan de spårar dina data över appar eller webbplatser som ägs av andra företag för reklam eller delning av denna information med datahandlare.

(Foto: Apple)

Nya emojis

iOS 14.5 introducerar en uppdatering av paret som kysser, och emoji med paret med hjärtan, där du nu kan välja olika hudfärger. Andra nya emojis inkluderar figurer för ett ansikte som andas ut, ett ansikte med spiralögon, ett ansikte bland molnen, hjärtan som brinner, ett hjärta som läker och en kvinna med skägg.

(Foto: Apple)

Apple Podcasts

Är omdesignad för att göra det lättare att börja lyssna, samt möjligheten att spara och ladda ner avsnitt så att de automatiskt läggs till i biblioteket, där de är snabbt tillgängliga. Den mest populära sökfliken, kategorier och samlingar av valt innehåll hjälper lyssnare att upptäcka nya shower.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.