Search
Generic filters

Två trådlösa öronproppar från Bose

Bose gör ett försök med helt nya trådlösa öronproppar. Quietcomfort Earbuds har aktiv brusreducering och Sport Earbuds är för träning.

Bose lanserar de brusreducerande öronpropparna QuietComfort Earbuds (QC Earbuds) och sportpropparna Sport Earbuds.

Bose QuietComfort QC Earbuds SPREAD1-gigapixel-width-3840px
Bose QuietComfort Earbuds. Foto: Bose

QuietComfort Earbuds, som också kallas för QC Earbuds, har förbättrad programvara jämfört med tidigare öronproppar för att få upp kvalitetsnivån till samma som de större over-ear-hörlurarna från Bose. Varje öronpropp är cirka 2,5 cm lång och väger 0,3 gram, och Bose lovar att brusreduceringen är lika bra som i de större öronkåporna.

QuietComfort Earbuds Triple Black (3)
QuietComfort Earbuds i Triple Black. Foto: Bose

Den mest effektiva brusdämpningen från Bose någonsin

För att blockera oönskade ljud har QC Earbuds örontopparna StayHear Max. Det ska ge en mjuk men tät försegling. Flera mikrofoner används för att registrera, mäta och skicka resterande brus till ett separat elektroniskt chip som arbetar med en ny algoritm. Öronpropparna ger en exakt motsignal på en bråkdel av en millisekund.

QC Earbuds har 11 olika nivåer av brusreducering, så att man själv kan välja hur mycket av det omgivande ljudet man vill stänge ute – från den lägsta nivån där man kan lyssna på musik och samtidigt följa allt som händer runt dig, till full brusreducering, där allting stängs ute.

QuietComfort CQ Earbuds Soapstone Case
QC Earbuds har 6 timmars speltid i propparna och 12 timmar extra i fodralet. Foto: Bose

QC Earbuds: Batteritid, färger och pris

QuietComfort Earbuds har 6 timmars speltid i propparna och ytterligare 12 timmar i batterifodralet, alltså sammanlagt 18 timmar. De har en matt yta och finns i färgerna svart (Triple Black) och vit (Soapstone). Priset är 3 000 kronor.

Bose Sport Earbuds – för aktiva

Bose hävdar att Sport Earbuds är ”den ultimata träningspartnern”. De har bättre ljudkvalitet än sina föregångare och är ungefär hälften så stora. Och det är bra, för föregångarna Soundsport Free hade det tufft i passformsavdelningen.

Sport Earbuds Triple Black (3)
Sport Earbuds (Triple Black). Foto: Bose

Sport Earbuds ska däremot passa för träning, både när det gäller passform, komfort och styrning. Bland annat tack vare de nya StayHear Max-kuddarna, som nästan låses på plats i öronen.

Sport Earbuds: Batteritid, färger och pris

Sport Earbuds har upp till 5 timmars batteritid per laddning, plus att batterifodralet ger upp till 10 timmar extra. De finns i färgerna svart (Triple Black), blå (Baltic Blue) och vit (Glacier White). Priset är 2 200 kronor.

Sport Earbuds Baltic Blue (2)
Bose Sport Earbuds har 5 timmar i propparna och 10 extra i fodralet. Foto: Bose

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.