Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Två trådlösa öronproppar från Bose

Bose gör ett försök med helt nya trådlösa öronproppar. Quietcomfort Earbuds har aktiv brusreducering och Sport Earbuds är för träning.

Av / 2020-09-11 - 15:05
Två trådlösa öronproppar från Bose

Bose lanserar de brusreducerande öronpropparna QuietComfort Earbuds (QC Earbuds) och sportpropparna Sport Earbuds.

Bose QuietComfort QC Earbuds SPREAD1-gigapixel-width-3840px
Bose QuietComfort Earbuds. Foto: Bose

QuietComfort Earbuds, som också kallas för QC Earbuds, har förbättrad programvara jämfört med tidigare öronproppar för att få upp kvalitetsnivån till samma som de större over-ear-hörlurarna från Bose. Varje öronpropp är cirka 2,5 cm lång och väger 0,3 gram, och Bose lovar att brusreduceringen är lika bra som i de större öronkåporna.

QuietComfort Earbuds Triple Black (3)
QuietComfort Earbuds i Triple Black. Foto: Bose

Den mest effektiva brusdämpningen från Bose någonsin

För att blockera oönskade ljud har QC Earbuds örontopparna StayHear Max. Det ska ge en mjuk men tät försegling. Flera mikrofoner används för att registrera, mäta och skicka resterande brus till ett separat elektroniskt chip som arbetar med en ny algoritm. Öronpropparna ger en exakt motsignal på en bråkdel av en millisekund.

QC Earbuds har 11 olika nivåer av brusreducering, så att man själv kan välja hur mycket av det omgivande ljudet man vill stänge ute – från den lägsta nivån där man kan lyssna på musik och samtidigt följa allt som händer runt dig, till full brusreducering, där allting stängs ute.

QuietComfort CQ Earbuds Soapstone Case
QC Earbuds har 6 timmars speltid i propparna och 12 timmar extra i fodralet. Foto: Bose

QC Earbuds: Batteritid, färger och pris

QuietComfort Earbuds har 6 timmars speltid i propparna och ytterligare 12 timmar i batterifodralet, alltså sammanlagt 18 timmar. De har en matt yta och finns i färgerna svart (Triple Black) och vit (Soapstone). Priset är 3 000 kronor.

Bose Sport Earbuds – för aktiva

Bose hävdar att Sport Earbuds är ”den ultimata träningspartnern”. De har bättre ljudkvalitet än sina föregångare och är ungefär hälften så stora. Och det är bra, för föregångarna Soundsport Free hade det tufft i passformsavdelningen.

Sport Earbuds Triple Black (3)
Sport Earbuds (Triple Black). Foto: Bose

Sport Earbuds ska däremot passa för träning, både när det gäller passform, komfort och styrning. Bland annat tack vare de nya StayHear Max-kuddarna, som nästan låses på plats i öronen.

Sport Earbuds: Batteritid, färger och pris

Sport Earbuds har upp till 5 timmars batteritid per laddning, plus att batterifodralet ger upp till 10 timmar extra. De finns i färgerna svart (Triple Black), blå (Baltic Blue) och vit (Glacier White). Priset är 2 200 kronor.

Sport Earbuds Baltic Blue (2)
Bose Sport Earbuds har 5 timmar i propparna och 10 extra i fodralet. Foto: Bose

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Två trådlösa öronproppar från Bose”

  1. Patrik Roos

    Sportlurarna är för dyra med endast 5 timmars batteritid och 10 timmar i fodralet. Endast IPX4. Skulle kosta max 1 000 kr, då kanske de skulle sälja.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen