TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Trådlöst headset från SteelSeries som kan ett par extra konster

SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.

SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst premium- headset för gaming som fungerar med både PC och PlayStation. När PS5 kommer ut på marknaden är Arctis 9 kompatibel med den nya konsolen också.

PlayStation 5 närmar sig Och priserna blir överkomliga.

Trådlös anslutning sker med 2,4 GHz, med ultrakort fördröjning. Det innebär att det som syns i bilden hörs samtidigt i öronen – viktigt för spelkänslan!

Fungerar även med Bluetooth

Precis som Arctis Pro Wireless och Arctis 9X har Arctis 9 även Bluetooth-anslutning till mobiltelefoner och surfplattor, så att man även kan använda hörlurarna för samtal och musik, samt videokonferenser. Och det går dessutom att göra samtidigt som man hör ljudet från spelet i full förlustfri upplösning.

Steelseries Arctis 9

Påkostad mikrofon

Arctis 9 har en Discord-certifierad mikrofon, vilket innebär att gaming-chatt-tjänsten Discord har godkänt att den har tillräckligt bra ljud. Mikrofonen, som SteelSeries kallar ClearCast, är bipolär och har både aktiv brusreducering och ”naturligt klart ljud”. SteelSeries utlovar också en ljudbild som förutom tufft actionljud ska betona de subtila detaljerna. Man vill ju höra när fienden smyger sig fram genom gräset!

Batteritid och komfort

Batteriet räcker i mer än 20 timmar på en laddning. Huvudbygeln är av samma typ som på skidglasögon, för att vara så behaglig som möjligt att ha på sig länge. Öronkuddarna är dessutom klädda i tyg från Airweave, en japansk tillverkare av ergonomiska madrasser. Bygeln är förstärkt med rostfritt stål för att blir mer hållbar och ge en känsla av byggkvalitet.

Ljudmixen mellan spel- och chattljud (ChatMix) kan justeras direkt på ena öronkåpan och surroundljud simuleras med DTS Headphone:X v2.0.

Pris och tillgänglighet

Arctis 9 går redan att köpa på SteelSeries hemsida och kostar 2 200 kronor.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.