TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sennheiser-hörlurar till studion

Med Sennheiser HD 400 PRO har du ett verktyg i studion – eller för att helt enkelt lyssna på musiken som den är inspelad.

forfatter
Publicerad 2021-12-05 - 15:14

Sennheiser HD 400 PRO är den senaste nyheten för ljudtekniker som behöver ett par hörlurar för mixning, redigering och mastering. Oavsett om du arbetar professionellt med ljud eller bara

vill ha ett naturligt och exakt ljud så är de hörlurarna för dig, om vi ska tro Sennheiser.

Sennheiser HD400pro(2)
Foto: Sennheiser

Elementen är vinklade snett bakåt så att det ska kännas mer som om du lyssnar på ett par monitorer framför dig. Hörlurarna ska dessutom måla upp en stor och rymlig ljudbild.

Bekväma och lätta är två andra egenskaper, och tack vare mjuka velourkuddar och öppen design kan du förhoppningsvis ha det komfortabelt i timmar framför mixerbordet.

Det ingår både en rak kabel och en spiralkabel, så du kan välja efter din egen smak.

Sennheiser HD400pro working
Öppna proffslurar som Sennheiser HD 400 Pro kan användas i timmar. Foto: Sennheiser
Läs också Seriösa hörlurar för lite pengar? Här är de! Sennheiser har trollat så mycket för pengarna i HD 560S att du knappt tror det är sant.
Sennheiser HD 560S spread

Öppna hörlurar täcker andra behov

Detta är de första öppna hörlurarna i Sennheisers PRO-serie. De täcker andra behov än slutna, eftersom de är avsedda att användas på olika sidor om mixerbordet. Musiker i studion behöver slutna kåpor för att slippa överhörning genom mikrofonen när de sjunger. Det är väldigt viktigt, speciellt på inspelningar där man klipper och klistrar mycket under redigeringen och kanske vill flytta ett sångspår till en annan plats i låten, eller ändra musikdelen där rösten ska ligga. Om det finns överhörning från det musikaliska arrangemanget genom sångmikrofonen får man problem

Öppna hörlurar som HD 400 PRO är däremot gjorda för att vara så bekväma som möjligt för ljudtekniker som ska sitta och pilla och mixa i flera timmar utan paus. Då måste hörlurarna andas på ett helt annat sätt. Dessutom låter öppna hörlurar ofta mer realistiskt, neutralt och dynamiskt. Viktiga egenskaper när man ska höra exakt vad som finns i inspelningen.

Sennheiser HD400pro latenight
Hörlurarna för dig som jobbar långt in på natten? Foto: Sennheiser

Brett frekvensomfång för högupplöst ljud

Sennheiser HD 400 PRO har ett brett frekvensomfång mellan 6 och 38 000 Hz, membran av en speciell polymerblandning i kombination med kraftfulla magneter som påstås ge en djup, klar och väldefinierad bas. Förvrängningen är låg, under 0,05 procent vid 90 dB, och 120 ohm i impedans och 110 dB i känslighet (1 kHz, 1V) bör göra dem till en enkel last. Du ska med andra ord kunna använda hörlursuttaget på mixerbordet och behöver inte nödvändigtvis någon extern hörlursförstärkare.

Sennheiser HD400pro(3)
Foto: Sennheiser

Pris och tillgänglighet

Sennheiser HD 400 PRO finns redan i butikerna och kostar 2 500 kronor.

sennheiser.com

Sennheiser HD400pro keyboard
Foto: Sennheiser

Sennheiser HD 400 PRO: Fakta

  •     Akustisk princip: dynamisk, öppen
  •     Passform: Over-ear
  •     Frekvensregister: 6–38 000 Hz
  •     Harmonisk förvrängning (THD): <0,05 % (1 kHz, 90 dB)
  •     Impedans: 120 ohm
  •     Ljudtryck: 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
  •     Anslutning: 3,5 mm uttag med 6,3 mm adapter
  •     Vikt: 240 g (utan kabel)

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
LG lanserar nya öronsnäckor LG: s nya Tone Free öronsnäckor ska sitta som gjutna och lovar fantastiska ljudupplevelser inklusive Dolby Atmos och brusreducering.
FreeBuds-familjen utökas FreeBuds-familjen utökas med Pro 2
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend