Nyhet

Sennheiser-favoriterna Momentum True Wireless blir brusreducerande

Äntligen får Momentum True Wireless 2 brusreducering.
forfatter

Sennheiser har bestämt sig för att förnya sina True Wireless-hörlurar, som vi redan tycker är några av de bästa som finns på marknaden i dag.

Hur bra någonting än är så kan det alltid bli ännu bättre, i det här fallet handlar det framför allt om aktiv brusreducering.

MOMENTUM_True_Wireless_2_Product_Shot_InUse_
Foto: Sennheiser

Alla öronproppar dämpar redan brus mycket effektivare än hörlurar, helt enkelt för att de ju är en propp i örat. Men de dämpar inte alla frekvenser lika bra, det är särskilt de ljusa frekvenserna (diskanten) som dämpas mest medan basljud i stort sett släpps igenom. Om du sitter på ett flygplan blir du fort irriterad på bullret från kabinen och flygmotorerna eftersom de har lägst frekvens.

Sennheiser Momentum True Wireless Sennheiser sopar fullständigt banan med konkurrenterna.

Detta tänker Sennheiser göra någonting åt. De är förmodligen trötta på att tappa kunder till Sony WF-1000XM3 och Apple AirPods Pro, som båda har aktiv brusreducering. Det hjälper ju inte mycket att Sennheiser Momentum True Wireless i våra öron låter bättre än dem.

Sennheiser Momentum True Wireless 2
7 timmars musik får du från propparna och laddfodralet ger ytterligare 21. Foto: Sennheiser

Med Momentum True Wireless 2 hävdar Sennheiser att du inte ska behöva välja mellan bra ljud och brusreducering. Och när du behöver höra vad som händer i omgivningen runt om kring så aktiverar du bara ”Transparent Hearing” med ett finger på ena öronproppen. Då kan du prata med folk utan att ta ur propparna.

True Wireless 2 har bättre batteritid

Men det är inte nödvändigtvis brusreducering eller inte brusreducering som är mest avgörande när man ska köpa öronproppar. Batteritiden är också viktig. Och medan den första upplagan av Momentum True Wireless var helt okej när den kom, med 4 timmars speltid, så har det hänt saker på senare tid. Sennheiser har nästan fördubblat speltiden: 7 timmar får du från Momentum True Wireless 2, och laddfodralet ger ytterligare 21 timmar. Nu börjar det likna något!

Den trådlösa överföringen har uppgraderats till Bluetooth 5.1 för bättre stabilitet. De nya öronpropparna stöder både AAC- och aptX-kodekarna för bättre ljud – men det sägs ingenting om aptX HD eller aptX Low Latency för alla spelfantaster där ute.

Den nya versionen finns även i vitt. Foto: Sennheiser

Den första generationen fanns bara i svart, med neutrala aluminiumdetaljer, men True Wireless 2 finns i både svart och vitt.

Momentum True Wireless 2 släpps i svart i april. Den vita versionen kommer längre fram. Priset blir 3 200 kronor

sennheiser.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.