TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Retro-hörlurar

Pioneer släpper en trådlös och en trådbunden modell med bra komfort och låga priser.

forfatter
Publicerad 2016-11-09 - 16:38

Pioners nya SE-MS7BT är en trådlös hörlur med Bluetooth som är tillräckligt stor för att omsluta öronen helt och alltså är skönare att ha på sig längre stunder. Den sägs ha ett extra bra ljud med stöd för AptX och AAC, som bättre utnyttjar den begränsade bandbredden i Bluetooth-överföringen och förbättrar ljudet. Parkopplingen med mobilen görs enkelt med NFC (inte iPhone) så att du inte behöver gå in i inställningarna i mobilen för att hitta hörluren i listan.

SE-MS5T er den eneste av de to modellene som kommer i rødt. Foto: Pioneer

Det inbyggda batteriet räcker i uppemot 12 timmar med kontinuerlig musik och när batteriet tar slut går det att fortsätta lyssna med kabel. Då kan ljudet rent potentiellt bli bättre.

SE-MS5T är i grund och botten samma hörlur som MS7BT, fast med kabel. Båda modellerna kan användas för mobilsamtal tack vare inbyggd mikrofon. MS5T sitter mikrofonen och fjärrkontrollen på kabeln, på MS7BT har funktionerna av logiska skäl flyttat till själva luren.

Trådlösa MS7BT finns i svart, silver och brunt, MS5T även i rött.

Båda hörlurarna har kraftfulla, 40 mm stora högtalarelement och återger frekvenser mellan 9 Hz och 40 kHz. Med trådlös Bluetooth är MS7BT begränsade till 22 kHz i toppen.

Priser:
SE-MS7BT 1 500 kr
SE-MS5T: 700 kr

Foto: Pioneer
Foto: Pioneer

pioneer-audiovisual.eu

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Kolla in de läckra hörlurarna! Notera namnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiösa flaggskepp bland hörlurar.
Ingenting bör låta så Ingen bas, ingen trådlös laddning, ingen brusreducering. Ljudet av ingenting är inte imponerande.
... Kosta vad det kosta vill Mark Levinson har aldrig gjort billiga saker och de tänker inte börja nu. Här är deras första trådlösa, brusreducerande hörlurar. Men hur bra är de?
Hör mer av din omgivning med dessa öronsnäckor Många människor är mest intresserade av ljuddämpning i öronsnäckorna. Men ibland behöver man faktiskt höra sin omgivning. Creative Sensemore Air går längre än de flesta.
Sticker ut En, i sammanhanget, tung och stor sportpropp som levererar både med komfort och ljud.
Förbaskat bra från Focal Focal Bathys är en ”måste ha”-produkt med exceptionell ljudkvalitet, fantastisk komfort och strålande brusreducering.
Följ Ljud & Bild