Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nya topplurar från B&W

Bowers & Wilkins har presenterat nya ANC-modeller och ett par intressanta in-ears.

Av / 2019-09-20 - 11:40
Nya topplurar från B&W

Fyra nya hörlurar stod på menyn när Bowers & Wilkins bjöd in till nyhetslansering i Londons City-distrikt.

Som man kunde förvänta sig handlade det om nya ANC-modeller. Brusreducerande lyxhörlurar är det stora slagfältet för hörlurstillverkarna just nu, och Bowers & Wilkins förra ANC-toppmodell PX har två år på nacken.

B&W PX5 on-ear med ANC. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Nyheterna har döpts till PX7 och PX5 och är en over-ear- respektive on-ear-modell. Båda har ANC. Och båda utlovar trådlös överföring i HD-kvalitet tack vare en ny aptX Adaptive-kodek.

Rent stilmässigt påminner de nya modellerna om den äldre PX, men B&W har experimenterat med nya material i form av en kolfiber/plastkomposit, som påstås vara lika tålig som aluminium men mycket lättare, samt nanocoating på tyget som ska göra det motståndskraftigt mot vatten, smuts och fett.

Toppmodell PX7, over-ear med ANC och ett pris som matchar andra lyxhörlurar med brusreducering. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Vi fick lyssna som hastigast på båda modellerna på pressmötet, och utan att kunna säga något definitivt om ljudkvaliteten så lät det absolut lovande. Vi återkommer med utförligare recensioner så fort testexemplaren anländer. Skandinaviska priser är inte satta ännu, men PX7 ska kosta 399 euro och PX5 299 euro.

Bowers & Wilkins visade också två trådlösa in-ear-hörlurar, PI3 och PI4. Designen är sportig på ett sätt som vi inte har sett förut från B&W (som inte har haft hörlurar i det här segmentet) men under gummibeläggningen döljer det sig intressant teknik: propparna är tvåvägs med ett dynamisk element till basen och ett balanserat element till diskanten. Och med separata förstärkare till varje element! De lät så bra att man nästan började fundera på att ta sig en liten löprunda …

Sportshörlurar från B&W. Det är minsann en nyhet. Och med bi-amping! Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Ingen true wireless

Vad vi däremot inte fick se var helt trådlösa hörlurar, som är det näst största slagfältet efter ANC. Naturligtvis jobbar man med detta på Bowers & Wilkins utvecklingsavdelning – men inga färdiga produkter den här gången. Skälet anges vara att B&W inte har lyckats åstadkomma en tillräckligt bra synkronisering mellan de två kanalerna för att uppfylla deras höga kvalitetskrav.

Vi fick också se nya modeller i Formation-högtalarserien, som lät riktigt lovande. Dem återkommer vi till när vi har fått mer information.

Nya högtalarmodeller i Formation-serien. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen