Marshall Mode II

Trådlösa proppar med Marshall-ljud och app-styrning.
Annons
Annons
forfatter

Eftersom ”alla” gör trådlösa öronproppar helt utan sladdar så är det bara logiskt att Marshall också gör det. De har inte gjort något liknande förut, det närmaste man har kommit är den trådlösa modellen Mode, som hade en kabel som kopplade ihop de två öronpropparna med varandra. Inte helt trådlösa, alltså.

Läs också
Marshall Mode Som väntat är Marshalls lurar gjorda för rock, men de är faktiskt snällare än vi trott.

Men nya Mode II har inte en endaste sladd någonstans. De lägger sig mitt i premiumklassen, där bland annat Sonys utmärkta WF-1000XM3 finns.

Marshall-propparna är mycket mindre och mycket skönare att ha i öronen (vi har provat), men saknar aktiv brusreducering. Detta är dock inte lika viktigt i öronproppar, så länge de sitter ordentligt i öronen.

Mode II kan styras med pekfält på sidan av båda propparna, eller från Marshall-appen på mobilen. Där kan man bland annat välja en EQ-inställning man gillar.

Annons

Det finns ingen brusreducering, men däremot medhörning. En lätt tryckning på den vänstra öronproppen aktiverar mikrofoner så att man hör ljud utifrån. Propparna kan naturligtvis användas för telefonsamtal och har ett mycket kompakt fodral som förlänger batteritiden till sammanlagt 25 timmar. På egen hand räcker batteriet i fem timmar innan det måste laddas (USB-laddkabel ingår).

Propparna kan användas för träning även i dåligt väder, eftersom IPX4 betyder att de är stänksäkra. På insidan finns ett 6 mm-element med en känslighet på 100,5 dB, som sträcker sig från 20 Hz till 20 kHz. Vikten är blygsamma 4,75 gram, fodralet väger 35 gram.

Marshall Mode II går att köpa från och med 18 mars och kostar 2 000 kr.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

SU-R1000 är en av de mest unika förstärkarna vi har sett – och hört – i highend-klassen.
Tangents lilla trådlösa förstärkare är perfekt till en liten nybörjarstereo i hobbyrummet eller barnrummet.
Electrocompaniet har uppdaterat sitt phonosteg, men ändringarna är subtila.
Denon har gjort en jubileumsversion av sin legendariska pickup och visar varför den har varit en favorit ända sedan 1964.
Det har gått sju årtionden sedan de första Klipschorn-högtalarna gjordes. Men modellen byggs och säljs fortfarande.
Kompakt ministereo med strömning, radio och CD-spelare.
High-end nätverksspelare får Organik DAC.
Nu stöder flera modeller Roon.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!