Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Marshall Mode II

Trådlösa proppar med Marshall-ljud och app-styrning.

Av / 2021-03-04 - 16:00
Marshall Mode II

Eftersom ”alla” gör trådlösa öronproppar helt utan sladdar så är det bara logiskt att Marshall också gör det. De har inte gjort något liknande förut, det närmaste man har kommit är den trådlösa modellen Mode, som hade en kabel som kopplade ihop de två öronpropparna med varandra. Inte helt trådlösa, alltså.

Läs också Marshall Mode Som väntat är Marshalls lurar gjorda för rock, men de är faktiskt snällare än vi trott.

Men nya Mode II har inte en endaste sladd någonstans. De lägger sig mitt i premiumklassen, där bland annat Sonys utmärkta WF-1000XM3 finns.

Marshall-propparna är mycket mindre och mycket skönare att ha i öronen (vi har provat), men saknar aktiv brusreducering. Detta är dock inte lika viktigt i öronproppar, så länge de sitter ordentligt i öronen.

Mode II kan styras med pekfält på sidan av båda propparna, eller från Marshall-appen på mobilen. Där kan man bland annat välja en EQ-inställning man gillar.

Det finns ingen brusreducering, men däremot medhörning. En lätt tryckning på den vänstra öronproppen aktiverar mikrofoner så att man hör ljud utifrån. Propparna kan naturligtvis användas för telefonsamtal och har ett mycket kompakt fodral som förlänger batteritiden till sammanlagt 25 timmar. På egen hand räcker batteriet i fem timmar innan det måste laddas (USB-laddkabel ingår).

Propparna kan användas för träning även i dåligt väder, eftersom IPX4 betyder att de är stänksäkra. På insidan finns ett 6 mm-element med en känslighet på 100,5 dB, som sträcker sig från 20 Hz till 20 kHz. Vikten är blygsamma 4,75 gram, fodralet väger 35 gram.

Marshall Mode II går att köpa från och med 18 mars och kostar 2 000 kr.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen