Search
Generic filters

Mikrofonmärke släpper hörlurar

Blue lovar att Lola spelar musiken som den ska låta.

Amerikanska Blue är en ganska så ny aktör på hörlursmarknaden eftersom de främst är kända för sina mikrofoner. I synnerhet studiomikrofonen Yeti, som tack vare inbyggt ljudkort kan pluggas in rakt i USB-porten på en dator.

Läs också: 10 magiska hörlurar

Foto: Blue
Foto: Blue

Blue hävdar att mycket av musiken vi lyssnar på i dag är inspelad med deras mikrofoner i studior över hela världen, så varför inte ge musiken en chans att låta som Blue vill? Detta är tanken bakom den nya Lola-hörluren.

Foto: Blue
Foto: Blue

Lola är en sluten konstruktion för att försegla ljudet optimalt, vilket är praktiskt när man är ute och rör på sig. Lola är dessutom enkel att driva för smartmobilen eftersom impedansen är 42 ohm.

Elementen är stora, 50 mm, och utvecklade av Lola själva. Ljudet påstås vara precist: ”de låga frekvenserna är strama och kraftfulla, mellanregistret tydligt och de höga frekvenserna tillräckligt utsträckta.”

Foto: Blue
Foto: Blue

Oavsett om man lyssnar på musik i MP3-format, FLAC eller vinyl – eller strömmar direkt från Spotify – hävdar Blue att Lola ger lyssnarna en chans att höra detaljer som de aldrig lagt märke till förut i musiken.

Sådana påståenden har vi hört förut, men Lola verkar ändå tillräckligt intressant för att vi ska vara sugna på att testa den.

Blue Headphones Lola kostar 2 500 kronor.

blue-headphones.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.