Nyheter

Blue lovar att Lola spelar musiken som den ska låta.
forfatter

Amerikanska Blue är en ganska så ny aktör på hörlursmarknaden eftersom de främst är kända för sina mikrofoner. I synnerhet studiomikrofonen Yeti, som tack vare inbyggt ljudkort kan pluggas in rakt i USB-porten på en dator.

Läs också: 10 magiska hörlurar

Foto: Blue
Foto: Blue

Blue hävdar att mycket av musiken vi lyssnar på i dag är inspelad med deras mikrofoner i studior över hela världen, så varför inte ge musiken en chans att låta som Blue vill? Detta är tanken bakom den nya Lola-hörluren.

Foto: Blue
Foto: Blue

Lola är en sluten konstruktion för att försegla ljudet optimalt, vilket är praktiskt när man är ute och rör på sig. Lola är dessutom enkel att driva för smartmobilen eftersom impedansen är 42 ohm.

Elementen är stora, 50 mm, och utvecklade av Lola själva. Ljudet påstås vara precist: ”de låga frekvenserna är strama och kraftfulla, mellanregistret tydligt och de höga frekvenserna tillräckligt utsträckta.”

Foto: Blue
Foto: Blue

Oavsett om man lyssnar på musik i MP3-format, FLAC eller vinyl – eller strömmar direkt från Spotify – hävdar Blue att Lola ger lyssnarna en chans att höra detaljer som de aldrig lagt märke till förut i musiken.

Sådana påståenden har vi hört förut, men Lola verkar ändå tillräckligt intressant för att vi ska vara sugna på att testa den.

Blue Headphones Lola kostar 2 500 kronor.

blue-headphones.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.