Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Läckra Denon-lurar

Denon har förnyat sitt hörlurssortiment och den tyngsta av dem alla är onekligen en läcker skapelse – men den kostar.

Av / 2012-06-26 - 11:01
Läckra Denon-lurar

AH-D7100 heter efterträdaren till den dundersnygga och välljudande AH-D7000. Den nya modellen är en helt ny konstruktion, inifrån och ut, inte bara en uppgradering.

Till AH-D7100 har Denon valt 50-mm Free Edge Nano Fiber-element och placerat dem i slutna kåpor som är gjorda av afrikansk mahogny. Vikten är 370 gram.

Bygeln är gjord av tålig plast och öronkuddarna av läder. Kåporna påstås isolera bättre än föregångaren AH-D7000 och Denon hävdar att frekvensresponsen är snörrät från 5 till 45 000 Hz.

Impedansen är 25 ohm och känsligheten 110 dB, så nykomlingen bör fungera med bärbara musikspelare och mobiltelefoner. Fast ska det låta riktigt bra är naturligtvis en separat hörlursförstärkare ett måste.

Priset ligger på 1200 euro – inte billigt alltså, men om de låter ännu bättre än föregångaren så är AH-D7100 antagligen värd varenda krona.

Denon har en egen app som kostar 7 kronor på App Store. Den har musikspelare, grafisk equalizer, webbradio och stöder AirPlay från iPhone, iPod och iPad.

 

www.hifiklubben.se

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Rulla till toppen