Search
Generic filters

JBL satsar på premiumlurar

För ett drygt år sedan beslöt sig JBL:s ingenjörer att ta en närmare titt på vad som får en hörlur att låta ”bra”. Till deras förvåning hade det knappt gjorts någon forskning på området, till skillnad från högtalare. Där är sambandet mellan mätningarna och hur folk uppfattar ljudet ganska klart.

JBL science

Alltså har man tillbringat det senaste året med att göra blindtester med både proffs och amatörer och en mängd hörlurar som antingen anses låta bra eller som säljer väldigt bra. En av sakerna man ville få klart för sig var om myten att ”kidsen idag” fått sin smak förstörd av MP3-musik och kassa lurar var sann. Intressant nog så spelade det ingen roll hur gamla försökspersonerna var, hur vana de var vid ”hifi-ljud” eller varifrån de kom. Alla föredrog det neutrala ljud man eftersträvat i labbet framför de mest prisbelönade lurarna på marknaden och de bäst säljande.

JBL Synchros S700_Onyx Black web

Därefter satte man igång att konstruera lurar som hade just den neutrala ljudprofil som testpersonerna tyckte lät bäst. Resultatet är Synchros-serien där S700 är toppmodellen. Den är gjord för att inte låta som hörlurar utan som om man lyssnade på ett par bra högtalare. Stilen påminner om JBL:s studiolurar och materialvalen är exklusiva. Men ändå är den gjord för modernt användande, den har en iOS-kompatibel kontroll på sladden och är så lättdrivna att de funkar med mobiltelefoner. Dessutom har de en signalprocessor som ger ett mer öppet liveljud, om man så önskar, kallat LiveStage.

SAMSUNG CSC
En mycket bisarr konsertupplevelse…

För att bevisa att det fungerar så bjöd JBL in oss till ett intressant experiment. Man satte det kanadensiska bandet Jonas & the Massive Attraction på scenen, men hela publiken lyssnade till framträdandet i Synchros S700 lurar. Man kunde ta av sig dem och jämföra eller slå på och av signalbehandlingen. DSP-ljudet var bättre än mycket annat liknande, men lät fortfarande lite behandlat och vasst. Men utan någon behandling så lät de faktiskt förbaskat likt liveframträdandet. Imponerande.

JBL Synchros S700 kostar ca 3 100 kronor. Övriga produkter i serien går från in-ear lurarna Synchros S100 (700 kr) och S200, till over-ear lurarna S300 (1 750 kr) och S500.

www.jbl.com

 

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.
  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.