Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Öronproppar med förstärkning

Jabra Enhance Plus är ett mellanting mellan hörlurar och hörapparat.

Av / 2021-08-20 - 16:49
Öronproppar med förstärkning

Hörlurar anklagas ofta – särskilt av personer som har passerat den första ungdomen – för att förstöra ungas hörsel. Nu har Jabra skapat en produkt som faktiskt gör tvärtom: de förbättrar hörseln!

Jabra Enhance Plus kan nämligen inte bara användas som helt trådlösa öronproppar för musik och telefonsamtal. De förstärker och förbättrar också ljudet från omgivningen, så att personer som har en liten hörselnedsättning, men inte är redo för en riktig hörapparat, kan hänga med. Alltså ett mellanting mellan hörlurar och hörapparat.

Att Enhance Plus kommer från Jabra är inte förvånande. Jabra är ett dotterbolag till GN, som har konstruerat just hörapparater i många decennier. Så de hade tillgång till all kunskap.

Jabra Enhance Plus
Jabra Enhance Plus ser ut som helt vanliga trådlösa öronproppar men har även lånat vissa funktioner från hörapparater. (Foto: Jabra)

Även om de har fler funktioner så är Jabra Enhance Plus bara hälften så stora som märkets vanliga helt trådlösa hörapparater. Jabra utlovar också ovanligt lång batteritid på 10 timmar på en enda laddning.

”Genom att kombinera expertisen från båda sidor av vårt ljudföretag, både medico och consumer, erbjuder Jabra Enhance Plus en bra lösning för oss som upplever utmaningar med hörseln i vardagen”, säger Jabras chef René Svendsen-Tune.

Jabra Enhance Plus lanseras först i USA, men kommer sedan till andra länder, beroende på lagstiftning. När de kommer till Sverige, och vad de kommer att kosta, vet vi inte.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen