TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Öronproppar med förstärkning

Jabra Enhance Plus är ett mellanting mellan hörlurar och hörapparat.

forfatter
Publicerad 2021-08-20 - 16:49

Hörlurar anklagas ofta – särskilt av personer som har passerat den första ungdomen – för att förstöra ungas hörsel. Nu har Jabra skapat en produkt som faktiskt gör tvärtom: de förbättrar hörseln!

Jabra Enhance Plus kan nämligen inte bara användas som helt trådlösa öronproppar för musik och telefonsamtal. De förstärker och förbättrar också ljudet från omgivningen, så att personer som har en liten hörselnedsättning, men inte är redo för en riktig hörapparat, kan hänga med. Alltså ett mellanting mellan hörlurar och hörapparat.

Att Enhance Plus kommer från Jabra är inte förvånande. Jabra är ett dotterbolag till GN, som har konstruerat just hörapparater i många decennier. Så de hade tillgång till all kunskap.

Jabra Enhance Plus
Jabra Enhance Plus ser ut som helt vanliga trådlösa öronproppar men har även lånat vissa funktioner från hörapparater. (Foto: Jabra)

Även om de har fler funktioner så är Jabra Enhance Plus bara hälften så stora som märkets vanliga helt trådlösa hörapparater. Jabra utlovar också ovanligt lång batteritid på 10 timmar på en enda laddning.

”Genom att kombinera expertisen från båda sidor av vårt ljudföretag, både medico och consumer, erbjuder Jabra Enhance Plus en bra lösning för oss som upplever utmaningar med hörseln i vardagen”, säger Jabras chef René Svendsen-Tune.

Jabra Enhance Plus lanseras först i USA, men kommer sedan till andra länder, beroende på lagstiftning. När de kommer till Sverige, och vad de kommer att kosta, vet vi inte.

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend