TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Proppar för arbete och fritid

Jabra Elite 5 lovar att pausa världen runt dig.

forfatter
Publicerad 2022-09-01 - 18:43

För första gången sedan 2019 är den stora elektronikmässan IFA tillbaka på normalt sätt i den tyska huvudstaden Berlin.

Danska Jabra passade på att lansera en uppsättning nya helt trådlösa proppar med så kallad hybrid-brusreducering baserad på Qualcomms QCC3050 Bluetooth-chipset.

Jabra Elite 5 Angle 4 Gold Beige LB Large RGB
Jabra Elite 5 har Bluetooth Multipoint, vilket gör att propparna kan anslutas till två enheter samtidigt. (Foto: Jabra)

Hybrid ANC (Active Noise Cancellation), som Jabra kallar det, använder feedback-mikrofoner inuti örat och feedforward-mikrofoner på utsidan. Detta innebär att ANC-prestanda är mindre känslig för hur du placerar öronpropparna i öronen, samtidigt som du får mer stabil brusreducering över ett bredare ljudspektrum, förklaras det.

Dessutom säkerställer 6-mikrofons samtalsteknik – tack vare de ständigt aktiva externa mikrofonerna och de interna mikrofonerna som aktiveras automatiskt när det blåser – pålitliga samtal.

Jabra Elite 5 Titanium Black Contextual on the go Large 5000px RGB 300dpi
Propparna stöder både Alexa Built In och Google Assistant för handsfree-användning. Jabra lovar också enkel parning med Google Fast Pair och Microsoft Swift Pair. (Foto: Jabra)

Jabra Elite 5 levereras med justerbar equalizer, och de är IP55-certifierade. Batteriets livslängd anges till 7 timmar med ANC påslagen (28 timmar totalt med laddningsfodralet).

Pris och tillgänglighet

Jabra Elite 5 är nu tillgänglig från utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 1 699 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En dröm för både studio och nöje MM-500 har utvecklats av och för studiotekniker, för att avslöja allt som finns i en inspelning. Och det skänker ren njutning till ”vanliga människor” också.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
lbpluss
Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
Kineserna kan köpa OnePlus 11 redan på måndag Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.
Det här har du inte fått för 1000 kronor förr Med FreeBuds 5i vill Huawei ge oöverträffad kvalitet för pengarna.
Följ Ljud & Bild