Search
Generic filters

High End-lur från Sennheiser

HD800 är en av världens bästa hörlurar. Är nya HD700 en av världens näst bästa?

Den som lyssnat på HD800 glömmer det inte i första taget. Ljudet är vidöppet och transparent, med ett silkeslent mellanregister och en osedvanligt djup ljudbild.

Tyvärr kostar Sennheisers mästerverk en hel del. 10 000 kronor, närmare bestämt. Men man kan kanske komma billigare undan, för inom kort släpper de HD700 som ska kosta drygt hälften så mycket.

HD700 är ett par 150-ohms hörlurar med 105 dB i känslighet. Det innebär att de kan fungera fint med en iPod, i alla fall om man kör med en liten hörlursförstärkare.

De 270 gram lätta lurarna har 40-mm element som drivs av ventilerade magnetsystem, vilket sägs reducera harmonisk förvrängning och turbulens. Precis som i HD800 är elementen vinklade snett mot öronen.

HD700 släpps någon gång i mars och kostar 700 dollar i USA.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.