Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

HiFiMAN Svanar Wireless LE: Raffinerat ljud i ett enklare format

HiFiMAN har tagit de viktigaste egenskaperna från toppmodellen Svanar Wireless till en mer nedskalad och prisvärd modell, Svanar Wireless LE.

Av / 2023-11-07 - 17:02
HiFiMAN Svanar Wireless LE: Raffinerat ljud i ett enklare format

HiFiMAN, som tillverkar några av de bästa hörlurarna vi känner till, nöjer sig inte med att kapa kablarna för komfort och välbefinnande. De anser att deras öronproppar ska kunna konkurrera med de mest sofistikerade ljudanläggningarna i ren ljudkvalitet.

HifiMAN svanar wireless le lifestyle
Foto: HiFiMAN

Därför är det kanske inte så konstigt att deras trådlösa toppmodell, Svanar Wireless, kostar hela 7 000 kronor! Med ett unikt och lyxigt utseende, där den del av höljet som vilar mot huden är täckt av kolfiber, och med den utmärkta LDAC Bluetooth-kodeken för bästa möjliga ljudöverföring.

Nedskalad toppmodell

Nu vill den kinesiska tillverkaren göra Svanar Wireless kvaliteter tillgängliga för fler med Svanar Wireless LE. Mycket är sig likt, men priset har sänkts med hela 40 procent. En sak man förlorar är LDAC-kodeken, så vi får nöja oss med AAC. Vilket är bra, men inte riktigt värdigt high-end, om du frågar oss. Kolfibern har också tagits bort på LE-versionen.

HifiMAN svanar wireless le
Foto: HiFiMAN

Topology Diaphragm

Elementen i Svanar Wireless LE använder ett så kallat Topology Diaphragm. Påståendet är att membran belagda med nanopartiklar ger en högre detaljnivå än vad som normalt förknippas med trådlösa öronproppar.

Påkostad DAC

En sofistikerad digitalomvandlare som HiFiMAN kallar Hymalaya är hjärtat i ljudåtergivningen, och vi utlovas överlägsen ljudkvalitet jämfört med de standard-DAC:ar som finns i andra trådlösa mottagare. Tillsammans med en lika genomtänkt förstärkarmodul lovas vi att Svanar Wireless LE har ett mer naturligt ljud än sina konkurrenter. Oavsett om man strömmar musik från sin mobiltelefon, surfplatta eller digitala musikspelare.

Läs också Devialet Gemini II kan något som andra öronproppar inte kan Devialet Gemini, företagets första öronproppar, var mycket framgångsrika i våra öron. Nu kommer de förbättrade uppföljarna.

Brusreducering

Svanar Wireless LE har precis som sin storebror aktiv brusreducering med så kallad Deep Noise Cancellation, som exakt identifierar och eliminerar brus upp till -35dB. Med en IPX5-klassning är de också relativt vattentäta och tål både regn och svett under många timmars aktivitet.

Frekvensomfånget uppges till 10 Hz-35 kHz och förstärkareffekten är hela 45 mW, vilket är mycket för ett par öronproppar. Batteritiden är beräknad till 4–7 timmar beroende på användning, och fodralet ger tre extra laddningar.

Åtta par öronkuddar medföljer, så att du kan få den allra bästa passformen för dina öron.

HifiMAN svanar wireless le 3
Foto: HiFiMAN

HiFiMAN Svanar Wireless LE: Pris och tillgänglighet

HiFiMAN Svanar Wireless LE kostar 299 USD och finns att köpa nu via HiFiMANs egen webbplats. De förväntas snart finnas hos utvalda återförsäljare, inklusive Amazon. Här hemma kommer Hembiobutiken och Reference Audio att vara närmaste återförsäljare.

Mer info: hifiman.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Ljud & Bild
Rulla till toppen