Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Final öronproppar med ”8K-ljud” – plus en hörlur

Flaggskeppslurarna ZE8000 MK2 och de brusreducerande UX2000 ANC-hörlurarna kommer precis i tid till jul.

Skrivet av / 2023-12-10 - 19:38
Final öronproppar med ”8K-ljud” – plus en hörlur

Final, som inte har någon koppling till de nederländska Final Audio elektrostathögtalare, släpper två hörlursmodeller mitt i julhandeln.

Final ZE8000 MK2 w case
Foto: Final

Final ZE8000 MK2 flaggskepps-öronproppar

Det brusreducerande flaggskeppet bland Finals öronproppar, ZE8000, kommer i en MK2-version. Med flera uppdateringar, bland annat fler alternativ för att anpassa brusreduceringen – eller omgivningsljudet. Nu kan du till och med stänga av det helt, vilket får en att undra varför det inte var möjligt tidigare.

Vi kårar: Årets bästa hörlurar och öronproppar 2023–2024

8K ljud??

Någon hos Final har förstått att 8K är en het grej. Men det är, som alla vet, inom TV och bild. Nåväl, gör dig redo för 8K-ljud!

Vi har ingen aning om vad Final menar med ”8K-ljud”. Det förklaras inte någonstans, mer än att öronsnäckorna har ett 8K Sound-ljudläge. Visserligen har öronsnäckorna ”8000” i namnet, men vi misstänker att Final vill rida på buzzword-tåget.

I vilket fall som helst stöder öronsnäckorna aptX Adaptive, som också inkluderar aptX HD-kodek med upp till 24-bit/96 kHz. Men även om detta kallas ”högupplöst” är det inte alls förlustfri ljudkvalitet, eftersom det kräver aptX Lossless, som bara fungerar upp till 16-bitars / 44,1 kHz. Även känt som Redbook-standarden eller CD-kvalitet.

Final ZE8000 MK2 2
Foto: Final

Ännu viktigare, om du är som undertecknad, är att den nya modellen har en 5 dB högre maximal ljudnivå än sin föregångare. Alltför många öronproppar når sin maximala potential innan det börjar bli riktigt kul, och vi gillar att användaren har möjlighet att dra på lite extra. Vi struntar fullständigt i vad olika EU-direktiv säger om detta!

Final ZE8000 MK2 har också multipunktsanslutning och strålformande mikrofoner för att ge tydligare ljud från användarens röst under samtal.

Batteritiden uppges till 5 timmar, med två extra laddningar från fodralet.

final_UX2000_both
Foto: Final

Final UX2000 brusreducerande hörlurar

De nya brusreducerande hörlurarna Final UX2000 är betydligt mer prisvärda än öronsnäckorna.

Final lovar att vi får många av egenskaperna från storebror UX3000, med en ny design och ett nyutvecklat low latency-läge. Så att ljud och bild är synkade när du spelar spel eller tittar på video på din mobiltelefon.

UX2000 har hybrid-brusreducering, som lyssnar både på utsidan och insidan av öronkåporna. Upp till 45 timmars speltid räcker gott och väl, och hörlurarna är vikbara.

Final ZE8000 MK2 och UX2000: Pris och tillgänglighet

Båda modellerna lanserades fredagen den 8 december. Vi har ännu inte sett dem till försäljning i någon av Finals butiker här hemma, vilket inkluderar Amazon. Priserna är 330 euro för ZE8000 MK2 och 109 euro för UX2000.

Läs hela pressmeddelandet för ZE8000 MK2 och UX2000.

Mer info: snext-final.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

Köp brusreducerande hörlurar till jul

Apple säljer USB-C-laddningsetuiet separat

Har du någonsin sett sådana här öronsnäckor förut?

Öronproppar - med 8K-ljud?

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen