Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Philips Fidelio L3: brusreducerande toppmodell

Med Fidelio L3 vill Philips visa vad de kan – även när det gäller bra ljud.

Av / 2020-09-01 - 15:28
Philips Fidelio L3: brusreducerande toppmodell

Holländarna menar allvar när de vill ta bort bruset i Philips Fidelio L3. För det första utlovar de förstklassig brusreducering med hjälp av fyra inbyggda mikrofoner.

– Men det är den enkla biten, säger VD Kostas Vouzas. Det svåra är att bevara ljudkvaliteten när man tar bort bruset.

Philips hävdar nämligen att musiken som finns kvar inte påverkas alls, det är bara bruset som tas bort.

För att ta bevara ljudkvaliteten i Fidelio L3 har Philips valt 40 mm stora högtalarelement – Philips kallar dem för stora, men det är en ganska så vanlig storlek i den här klassen. Elementen använder ett dämpmaterial i tre skikt för att minimera förvrängning. Philips har också jobbat med att ge en bra passiv brusdämpning genom att ha kuddar av skinnöverdraget minnesskum, så att man inte behöver använda den aktiva brusreduceringen för att dämpa alla ljud utifrån.

Dessutom ger ljudkodeken aptX HD bättre ljud via Bluetooth, och med kabel utlovas att hörlurarna stöder högupplöst ljud. Vilket är marknadsföringssnack som betyder att de reagerar på högre frekvenser än 20 kHz.

Tydliga samtal och pekstyrning

En av de inbyggda mikrofonerna är enbart avsedd för att ta bort bakgrundsbrus under samtal, för att garantera att personen i andra änden hör vad som sägs.

Hörlurarna påstås vara extra användarvänliga, med intuitiv pekstyrning med svepning och tryckning på utsidan av öronsnäckorna. Undertecknades personliga erfarenhet är att detta kan vara pilligt till en början, men att när man väl har vant sig är det användarvänligt. ”Tryck för att prata”-funktionen gör att musiken stoppar när man börjar prata och det är också enkelt att sätta igång Google-assistenten. Philips säger inget om Siri, men hörlurar är ofta agnostiska när det gäller om telefonen har Android- eller iOS-operativsystem.

Batteritid

Fidelio L3 ger 35 timmars speltid – 30 timmar med ANC aktiverat hela tiden. Snabbladdning ger 6 timmars musik efter bara 15 minuters laddning med USB C-kabeln som ingår.

Philips Fidelio L3
Philips Fidelio L3

Fidelio L3 släpps i butikerna i oktober. Riktpriset är 350 euro, så räkna med ett svensk pris kring 4 000 kronor.

philips.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Öronproppar för tuff användning

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Rulla till toppen