Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 09Delta

Definitive reducerar bruset

Nyhet från ett av USA:s populäraste hörlursmärken.

Skrivet av / 2015-04-24 - 09:32
Definitive reducerar bruset

Definitive Technology grundades 1990 och är kanske mest kända för sina enorma, bipolära högtalare med inbyggda subbasar. Och deras mindre högtalare med passiva baselement som har ett mycket potent ljud utan att priserna är skyhöga.

Nu vill DefTech, som företaget också kallas, utvidga sin repertoar och bli mer välkända bland vanligt folk, inte bara hardcore-entusiaster som gillar hifi och hemmabio. De har därför inlett ett samarbete med artisten John Legend för lanseringen av en rad nya ljudprodukter. En av dem är hörlurarna Symphony 1.

Definitive Technology är kända för sin ”attention to detail” på högtalarsidan och känner vi dem rätt så har de haft samma värderingar när de konstruerat sina hörlurar.

Symphony 1 är slutna lurar med aktiv brusreducering. Byggkvaliteten sägs vara hög, med frekvent bruk av aluminium för att göra kåporna starka och lätta, men det finns också en vadderad bygel som går att justera för att bli så bekväm som möjligt.

Bluetooth klarar trådlös anslutning och stöder aptX för optimal ljudkvalitet. Det betyder att hörlurarna är praktiska att använda tillsammans med andra Bluetooth-enheter, till exempel TV-apparater. Det går naturligtvis att lyssna med kabel också (3,5-mm minijack).

DefinitiveTechnologySymphony1

Knappar styr volym, telefonsamtal och avspelning. Brusreduceringen går också att stänga av om man vill. Batteriet sägs räcka i uppemot 15 timmar.

Definitive Technology Symphony 1 kostar cirka 3 500 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen