TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

De första helt trådlösa från Bowers & Wilkins

B&W PI5 och PI7 är äntligen här. Båda med aktiv brusreducering och toppmodellen har några extra coola funktioner.

forfatter
Publicerad 2021-04-21 - 08:50

Bowers & Wilkins har inte stressat fram sina första helt trådlösa öronproppar. Men nu är de äntligen här: PI5 och PI7.

PI5 Buds Underside And Off - Charcoal PI5 Buds Front And Off - White
<
>
Bowers & Wilkins PI5 i vit/silver

PI5 – påkostad instegsmodell

PI5 är ett par påkostade öronproppar, med ett 9,2 mm driver (högtalarelement) i varje öronpropp. För öronproppar är det ganska rejält, eftersom det normalt ligger ner mot 6 mm.

aptX-ljudkodeken garanterar bättre ljud än normalt via Bluetooth, och öronpropparna har också aktiv brusreducering som du kan slå på och av med en app.

Bowers & Wilkins lovar att den inbyggda mikrofonen för samtal är av hög kvalitet och PI5 har också en inbyggd sensor som känner av när öronpropparna sitter i öronen eller inte. Så de sparar ström när du inte använder dem.

Apple och Google röstassistenter stöds om du behöver någon att prata med. Trådlös laddning stöds också.

B&W PI5 Case Front Open Buds - Charcoal
Laddningsfodralet för B&W PI5 kan ladda trådlöst.

PI7 – premium för alla pengarna

Flaggskeppet PI7 har ännu fler godsaker på lager. Samma 9,2 mm driver finns också här, men det används endast för bas- och mellanregisterområdet. Diskanten har sitt eget element.

Detta är en typ av balanserad armatur, som till skillnad från ett dynamiskt element inte behöver luftintag för att röra sig, och som därför rör sig mer exakt eftersom den inte påverkas av yttre lufttrycksvariationer. En balanserad armatur har också mindre motstånd och är bättre lämpad för att återge de snabba diskantfrekvenserna.

PI7 har också en aptX-ljudkodek, men en aptX-adaptiv variant med hög upplösning. Detta väljer den bästa ljudkoden efter innehåll (t.ex. Low Latency när du tittar på filmer eller spelar spel och HD när du lyssnar på musik).

PI7 Buds Underside And Off - White PI7 Buds - Charcoal
<
>
Bowers & Wilkins PI7 i svart/guld

Äkta 24-bitars?

Bowers & Wilkins hävdar dessutom att PI7 har äkta 24-bitars upplösning på Bluetooth-anslutningen. Vi antar att detta är en aptX HD-ljudkodek, och sedan måste det kommenteras att även om ljudkodeken stöder 24-bitars musikinspelningar är bullergolvet högre och därmed det faktiska bitdjupet lägre. Men aptX HD är ännu närmare cd-kvalitet än vanlig aptX.

Supersmart laddningsetui

Precis som PI5 stöder PI7-fodralet trådlös laddning. Dessutom har den en supersmart funktion. Nämligen att du kan ansluta en analog ljudkabel till laddningsfodralet, som sedan omvandlar signalen till digital och skickar den trådlöst till öronpropparna. Det innebär att du kan använda dina egna trådlösa öronproppar för att titta på filmer eller lyssna på radio via infotainmentsystemet ombord på ett flygplan. Genialt!

PI7 Case 45 - White
Fodralet till B&W PI7 har ingång för analog kabel, så att du kan lyssna på analoga ljudkällor genom öronpropparna. Till exempel flygplanets infotainmentsystem.

Pris och tillgänglighet

Bowers & Wilkins PI5 och PI7 kan beställas nu och kostar 2698 respektive 4298 kronor.

Vi har redan fått toppmodellen B&W PI7 för test och vi ser fram emot att dela med oss ​​av våra erfarenheter!

hifiklubben.se

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hörlurar från T+A: Toppmodellen är en dröm När T+A gör hörlurar menar de allvar. Toppmodellen Solitaire P är rena konstverket.
En mer tillgänglig Meze-hörlur Med 109 Pro vill Meze erbjuda många av kvaliteterna från sina flaggskepp till ett mycket lägre pris.
10 helt trådlösa öronproppar för en tusenlapp Vilka trådlösa öronproppar är bäst när du hellre spenderar dina pengar på något annat? Och ska man prioritera brusreducering i budgetklassen? Läs vårt test!
Äntligen släpper de trådlösa öronsnäckor med brusreducering Beyerdynamic Free Byrd är otroligt nog deras första helt trådlösa.
Åk inte på semester utan någon av de här hörlurarna Musik är viktigt året runt, men speciellt på sommaren är hörlurar ett måste. Här är våra favoriter med brusreducering.
Äntligen CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro är de första trådlösa öronsnäckorna med aptX Lossless.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend