Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bling-bling från HTC

HTC, som brukar förknippas med affärsmän, kalenderfunktioner och e-mail i fickan, vill bryta ny mark och släpper en egen iPhone-utmanare, HTC Touch Diamond – vi har snabbtestat en betaversion.

Av / 2008-05-08 - 09:39
Bling-bling från HTC

Det är mycket möjligt att HTC inte skulle hålla med oss om liknelsen med iPhone. Skärmen är bra mycket mindre och apparaten ser mer ut som en klassisk mobiltelefon. Men när det utlovas pekskärm, en zoombar Internetupplevelse, ett intuitivt gränssnitt och polerad yta är det svårt att låta bli att dra liknelsen. Men samtidigt är det en orättvis jämförelse. För Touch Diamond är mycket mer. Förutom trådlöst nätverk stöds även Bluetooth. Visst går det att med fingrarna svischa fram mellan kontakter och foton men ytan är inte allt. I grunden finns Windows Mobile 6.1 Professional med alla de avancerade funktioner det medför. Telefonen är faktiskt, enligt vad Microsoft sa förra veckan, först i världen med att använda den senaste versionen av operativsystemet.
Men till saken! Hur känns den?
Lite seg, var första intrycket. Men då ska man hålla i minnet att det var en betaversion och att det ofta är just prestandan som poleras precis innan produktsläpp. Användandet av pekskärmen var inte helt instinktivt men redan efter ett par minuter började det sätta sig – vilket är mer än vad man kan säga om de flesta pekskärmar. HTC själva hävdar att runt nittio procent av allt man kan göra i det glassiga pekskärmsgränssnittet går utmärkt att göra med fingrarna utan att man behöver använda den medföljande pekpennan. En sådan finns ändå såklart för att lättare kunna styra full QWERTY-inmatning om man väljer att använda det. Vi förvånas gång på gång av hur liten telefonen är – ett resultat av för mycket iPhone-kontakt.
Webbläsaren är utvecklad i samarbete med Opera och på typiskt Opera-manér anpassar den textmassors bredd för enklare läsning på en liten skärm. Här finns även YouTube-klient framtagen i samarbete med Google. Och med uppkoppling via trådlöst nätverk eller turbo-3G går det hela snabbt och smidigt.
Många funktioner som tillverkare skryter med slutar ofta som gimmicks man aldrig använder. Touch Diamond har dock några roliga funktioner som faktiskt kan bli användbara. Dra ut pekpennan medan du är i ett samtal och anteckningsprogrammet startar automatiskt. Vill du inte bli störd och telefonen ringer kan du bara vända den upp och ner så stängs ringsignalen av utan att samtalet trycks bort.
Vi gillade vårt första möte med en telefon som nog kan passa både krävande affärsanvändare, prylnördar och de som bara vill ha en snygg och relativt liten mobil. HTC Touch Diamond verkar göra det mesta och bra. Får HTC bara ordning på de lite tröga menyerna, något som irriterar, och lyckas få pekskärmens känslighet rätt kan det här bli en riktigt intressant mobil.
Skärm: 2,8 tum
Minne: 4 GB
GPS: Ja, A-GPS
Trådlöst: Bluetooth 2.0 med EDR, Wifi 802.11 b/g
Kamera: 3,2 megapixel med autofokus
Radio: FM med RDS
Taltid: 270-330 minuter
Passningstid: 285-396 timmar
Storlek: 102 x 51 x 11,5 mm
Vikt: 110 gram

www.htc.com/europe

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Rulla till toppen