Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Beoplay Portal är Bang & Olufsens gaming-debut

Det trådlösa headsetet med ANC är gjort för Xbox, men kan användas med andra plattformar också – och med musik.

Bang & Olufsen har just presenterat sin första renodlade gaming-produkt: ett trådlöst headset som heter Beoplay Portal.

Nyheten liknar inte det vi är vana vid att se i spelvärlden, däremot går det inte att ta miste på Bang & Olufsen-släktskapet.

I stället för att utveckla sin egen trådlösa 2,4 GHz-standard har Bang & Olufsen valt att satsa på Xbox Wireless. Det betyder att headsetet fungerar perfekt med Xbox – men också att spelare på andra plattformar antingen måste lägga ett par hundralappar på en adapter eller spela trådbundet med USB-C. Bluetooth stöds också, men på grund av tidsfördröjningen passar det bäst till vanlig musiklyssning.

Beoplay Portal kan mycket

B&O lyfter fram funktioner som surroundljud, adaptiv aktivt brusreducering och transparency mode, där man hör omgivningen utan att ta av sig hörlurarna.

”Beoplay Portal är den första i sitt slag: Våra ingenjörer och designer har skapat ett par hörlurar som både lever upp till de avancerade tekniska kraven för gaming och kan användas på cykeln eller hemmakontoret utan att kompromissa med estetiken”, säger Dorte Vestergaard, director and Head of the On-The-Go category på Bang & Olufsen.

Annons
Beoplay Portal

Så här ser Bang & Olufsens första gaming-headset ut. Foto: B&O

Batteritiden är upp till 12 timmar med Xbox Wireless, Bluetooth och aktiv brusreducering, eller 24 timmar med bara Bluetooth och aktiv brusreducering. Bluetooth-överföringen stöder aptX Adaptive.

Läs också:  Vi testar gaming-headsets i highend-klassen

Beoplay Portal har ingen mikrofonbom men enligt Bang & Olufsen ska de inbyggda beamforming-mikrofonerna fungera som en ”virtual boom arm”, som förstärker användarens röst och samtidigt stänger ute bakgrundsbrus.

Pris och tillgänglighet

Beoplay Portal släpps 29 april i Black Antracite och kostar 5 400 kronor. Längre fram kommer även färgerna Grey Mist och Navy.

Annons

 

bang-olufsen.com

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.