Search
Generic filters

Trådlösa Klipsch-högtalare närmar sig lansering

Nu kan snart hela hemmabion bli trådlös, med en ny familj i Reference Premiere-serien.

Vi såg Klipschs nya Reference Premiere-ser för första gången på CES-mässan i januari, och där fanns också trådlösa Reference Premiere Wireless Home Theater System. Som precis som namnet antyder är ett helt komplett trådlöst hemmabiosystem.

Läs också: Test av Klipsch Reference Premiere RP-280F.

Högtalarsystemet använder sig av den trådlösa WiSA-tekniken (Wireless Speaker & Audio) som även Bang & Olufsen har i ett par av sina högtalare, inklusive BeoLab 18. Precis som B&O har Klipsch varit med om att utveckla den trådlösa standarden.

Reference Premiere Wireless Home Theater System är ett 5.1-system som klarar högupplöst surroundljud i upp till 24 bit/96 kHz-upplösning.

Kompakt
WiSA-serien består av den kompakta golvhögtalaren RP-440WF, centerhögtalaren RP-440WC och bakhögtalarna RP-140WM. Det finns också en subwoofer som heter RP-110WSW.

Samtliga modeller är trådlösa. Av naturliga skäl har de också inbyggda förstärkare och man behöver inte ens ha någon hemmabioprocessor eftersom all signalbehandling görs i huvudenheten RP-HUB1. Den har 4 HDMI-ingångar och klarar ARC-signaler från TV:n, samt Bluetooth (med aptX) så att man kan strömma musik trådlöst direkt från mobilen.

Även i stereo
WiSA-serien är dock inte bara för filmälskare, det går också att köpa ett stereopar och spela musik. Vill man så kan man komplettera med fler kanaler senare, ända upp till 7.2.

Hur stora förstärkare som är inbyggda i högtalarna vet vi inte, och inte heller hur högt man kan spela. Men känner vi Klipsch rätt så bör man kunna väcka en och annan granne, samtidigt som systemet klarar även mer tystlåtna toner på ett övertygande sätt.

Pris och tillgänglighet
De trådlösa Klipsch-högtalarna ska komma till Europa i januari, räkna med lite extra fördröjning för att nå våra breddgrader. Ett par golvhögtalare plus huvudenhet ska kosta ungefär 20 000 kronor, och ett komplett 5.1-system förmodas hamna någonstans mellan 50 000 och 60 000 kronor.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Monitor Audio Climate 60

  Riktpris: 6000 kr Spelglädjen uppväger

  6 par utomhushögtalare

  Riktpris: kr Stereo i alla väder
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.