TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rega Kyte är utvecklad och tillverkad i England

Ny generation stativhögtalare med avancerad teknik.

Man tänker kanske inte på Rega som högtalartillverkare, de är ju mest kända för sina skivspelare. Men faktum är att de har hållit på med högtalare nästan lika länge som med skivspelare.

Nya Kyte representerar en liten generationsväxling för Rega. Det är den första högtalaren som är gjuten i fenol och förstärkt på insidan med keramiska plattor. Högtalaren har dessutom handbyggda element, så den skiljer sig det sedvanliga receptet med MDF-plattor och generiska element.

Stativhögtalarna är bara 32,5 cm höga och har ett MX-125-baselement med förstärkt pappmembran och Regas ZZR-diskant med en liten spridningslins framför. På baksidan sitter ett fäste som gör att det går att vinkla högtalaren lite åt olika håll.

Vi misstänker att Kyte är en bra matchning med den utmärkta integrerade Rega IO, som är en av de bästa budgetförstärkarna där ute.

De små högtalarna har en känslighet på 89 dB – perfekt för små budgetförstärkare – och med ett pris runt 6 000 kronor paret går det att sätta ihop en riktigt intressant anläggning utan att tömma plånkoken alldeles.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.