Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Rega Kyte är utvecklad och tillverkad i England

Ny generation stativhögtalare med avancerad teknik.

Man tänker kanske inte på Rega som högtalartillverkare, de är ju mest kända för sina skivspelare. Men faktum är att de har hållit på med högtalare nästan lika länge som med skivspelare.

Nya Kyte representerar en liten generationsväxling för Rega. Det är den första högtalaren som är gjuten i fenol och förstärkt på insidan med keramiska plattor. Högtalaren har dessutom handbyggda element, så den skiljer sig det sedvanliga receptet med MDF-plattor och generiska element.

Stativhögtalarna är bara 32,5 cm höga och har ett MX-125-baselement med förstärkt pappmembran och Regas ZZR-diskant med en liten spridningslins framför. På baksidan sitter ett fäste som gör att det går att vinkla högtalaren lite åt olika håll.

Vi misstänker att Kyte är en bra matchning med den utmärkta integrerade Rega IO, som är en av de bästa budgetförstärkarna där ute.

De små högtalarna har en känslighet på 89 dB – perfekt för små budgetförstärkare – och med ett pris runt 6 000 kronor paret går det att sätta ihop en riktigt intressant anläggning utan att tömma plånkoken alldeles.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.