High End 2015

En frisk fläkt på mässan – och frisk prislapp!
forfatter

ProAc är kända för sina ”snabba” högtalare, som har bättre transientrespons än många av sina rivaler. Även de små högtalarna – till exempel Tablette – låter ovanligt friskt. Det vilar inget slappt över ett par ProAc-högtalare!

Samma sak kan sägas om Response K8, en 123 cm hög och 70 kilo tung highend-högtalare. Som kommer att kosta nästan 300 000 kronor per par.

Den är bestyckad med ProAcs egen banddiskant, ett 75-millimeters mellanregister och två 20-centimeters basar. Med polymermembran med inflätade Kevlar-fibrer.

ProAc anger känsligheten till 91,5 dB. Response K8 är alltså mycket lättdrivna, men systemimpedansen är 4 ohm så förstärkaren bör väljas med omsorg.

Proac-drivers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.