ProAc toppar Response-serien

En frisk fläkt på mässan – och frisk prislapp!

ProAc är kända för sina ”snabba” högtalare, som har bättre transientrespons än många av sina rivaler. Även de små högtalarna – till exempel Tablette – låter ovanligt friskt. Det vilar inget slappt över ett par ProAc-högtalare!

Samma sak kan sägas om Response K8, en 123 cm hög och 70 kilo tung highend-högtalare. Som kommer att kosta nästan 300 000 kronor per par.

Den är bestyckad med ProAcs egen banddiskant, ett 75-millimeters mellanregister och två 20-centimeters basar. Med polymermembran med inflätade Kevlar-fibrer.

ProAc anger känsligheten till 91,5 dB. Response K8 är alltså mycket lättdrivna, men systemimpedansen är 4 ohm så förstärkaren bör väljas med omsorg.

Proac-drivers

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  JBL L82 Classic

  Riktpris: 25000 kr Högtalarfest

  DALI Oberon On-Wall C

  Riktpris: 16000 kr Smälter in i omgivningen

  Sony SRS-XB33

  Riktpris: 1700 kr Party i farten

  Sony SRS-XB43

  Riktpris: 2500 kr Party i farten
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.