Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Philips musikanläggningar spelar färger

Philips lanserar de två nya högtalarna TAW6505 och TAW6205, som ingår i en hel familj med TV och ljud som sprider ljus i hela rummet.

Av / 2020-11-11 - 14:51
Philips musikanläggningar spelar färger

TV & Sound Wireless Home System är namnet på en familj av Philips-produkter där det finns TV-apparater, soundbar-högtalare och trådlösa högtalare som synkroniserar bild och ljud – och gör det med en LED-ljusshow i RGB-färger.

Två nya högtalare: TAW6505 och TAW6205

Familjen har nu fått två nya medlemmar: den lodräta TAW6205 och den större och vågräta TAW6505. Som även kallas W6205 och W6505. De två kan synkroniseras med Philips Ambilight-TV-apparater och de senaste soundbar-högtalarna, och lyser i olika färger i takt med Ambilight-effekterna på TV:n. Så när vi pratar om ”färgat ljud” så menar vi det bokstavligen!

Trådlös musikströmning görs genom nätverket med DTS Play-Fi och högtalarna kan spela ihop med enheter från andra märken som också använder Play-Fi. Klipsch, McIntosh, Polk, Onkyo, Pioner, Rotel, Sonus faber, SVS har alla produkter som stöder Play-Fi och det finns fler märken än så. Philips Android TV från 2019 och senare är också DTS Play-Fi-kompatibla. Detsamma gäller de senaste soundbar-högtalarna från den nederländska tillverkaren.

Den mest sömlösa integrationen med andra Philips Play-Fi-produkter får man med Philips Sound-appen, som har DTS Play-Fi integrerat. Appen är gjord för att få Philips TV-apparater och ljudprodukter att fungera sömlöst tillsammans.

Undertecknads personliga erfarenheter av Play-Fi är att det är ytterst användarvänlig, på bekostnad av de mest avancerade inställningsalternativen. Det verkar förnuftigt av Philips att satsa på enkel användning.

Philips TAW-6205 TAW6505
Philips TAW6505 och RAW6205 är en del av en familj där alla medlemmar kan bjuda på en ljusshow, synkroniserad med Philips Ambilight-TV-apparater. Foto: Philips

Europeisk design

TAW6205 och TAW6505 sägs ha en minimalistisk, ”europeisk” design, med mörkgrått transparent tyg runt högtalaren och en tunn, stilren metallskiva överst där styrknapparna sitter.

TAW6205 har en domediskant och ett 3,5-tums baselement samt två passiva basar med en patenterad wOOx-upphängning. Detta påstås ge en maximal basupplevelse som drivs av en förstärkare på hela 40 watt. Ljudet kan få en extra dimension genom att man parar ihop två högtalare till stereo.

Philips TAW6205
Philips TAW6505. Foto: Philips

Den större högtalaren, TAW6505, ska fylla rummet bättre med hjälp av två domediskanter och två 3,5-tums basar. Samma två passiva wOOx-baselement utjämnar trycket inuti högtalaren och ger en mer utsträckt vas. Förstärkareffekt anges till 80 watt. Även här kan två anslutas i stereo för ännu större ljudbild.

Philips TAW6505
Philips TAW6505. Foto: Philips

Utökad funktionalitet

Förutom att fungera med DTS Play-Fi kan både TAW6205 och TAW6505 användas trådlöst med Bluetooth, Google Chromecast och Apple AirPlay 2. Båda högtalarna har Spotify Connect och tillgång till alla större strömningstjänster via Philips Sound-appen med DTS Play-Fi.

Högtalarna stöder Amazon Alexa och Google Assistant, och Siri-röststyrning kan göras via en iPhone eller iPad.

Högtalarna styrs med Philip Sound-appen. Foto: Philips

Philips TAW6205 kostar 3 000 kronor och TAW6505 3 500 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen