TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Pannkaksplatt soundbar med allt, tack

DALI lanserar trådlös soundbar på München-mässan.

När DALIs Lars Worre presenterade Katch One på highend-mässan var han rädd att den var för billig. DALI passade dessutom på att introducera Oberen, en högtalarserie i budgetklassen.

Å andra sidan kan 750 euro – vilket är vad den smala soundbar-högtalaren kostar – vara en bra bit mer vad många betraktar som billigt. Så man skulle kanske kunna kalla den för budget-highend. Under alla omständigheter kostar den mindre än DALI Kubik, som vi testade för fyra år sedan.

Inuti är Katch One relativt highend, där sitter sammanlagt tio element, varav fyra på baksidan. Högtalaren går att hänga direkt på väggen med par skruvar. Eller så kan den hängas i ett par remmar i läder, eller stå på små trälackade fötter på TV-bänken.

Två av de bakre elementen är slavbasar, de två andra två är aktiva som rullar av lite tidigare i basen än baselementen på fronten.

DALI har försökt göra högtalaren helt oberoende av en subwoofer. Demonstrationen lät övertygande fyllig, jag saknade inte bas. Den som gör det kan dock koppla in en subwoofer med kabel.

Katch One har HDMI-anslutning för ljud samt optisk och analog ljudingång. Och naturligtvis Bluetooth för strömning av musik. Man styr alltihop från den medföljande fjärrkontrollen och med knapparna på ovansidan. Volymen går att ändra från mobilen när man strömmar.

Det finns två ljudlägen att välja mellan, vanligt och extra brett.

Katch One finns i vitt, svart och grått.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.