Nytt robust ljud från JBL

Nya modeller av vattentåliga trådlösa högtalare och sportlurar

I förra årets test av resehögtalare blev vi imponerade av alla förbättringar i JBL Charge 2+. Och nu berättar JBL att den nya modellen Charge 3 är på gång. Den vattentäta högtalaren ska ha fått en ny design och med 15 timmars speltid räcker den ännu längre. Den har också fått JBL Connect så att man kan koppla ihop flera högtalare och få dem att spela samtidigt. Förhoppningsvis blir vi lika imponerade av ljudet i vårt kommande test.

JBL Charge 3 släpps i vår för 1 800 kronor.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: JBL)

Även lillebror kommer i en ny modell, Clip 2. Det är en mindre och mer portabel modell som med sin karbinhake kan fästas i bältet eller ryggsäcken. Även den är vattentät och tålig så att den klarar att hänga med ut i naturen. För ett större och bredare ljud kan man koppla ihop två stycken så att de spelar samtidigt. Trots den lilla formatet har den 8 timmars batteritid.

JBL Clip 2 släpps i vår för 600 kronor.

(Foto: JBL)

I samarbete med Under Armor släpper man också två stycken nya träningslurar. Toppmodellen är UA Headphones Wireless Heart Rate. Som namnet antyder är det en trådlös lur som mäter pulsen i örat. Hjärtrytmen skickas till appen UA Record som håller koll på att man har lagom puls för att nå sitt träningsmål. Batteritiden anges till 5 timmar.

UA Headphones Wireless Heart Rate släpps senare i år för 2 500 kronor.

Man släpper även en enklare modell utan pulsmätning som helt enkelt heter UA Headphones Wireless. Den har en något bättre batteritid med 8 timmar. Båda lurarna har IPX5-klassificering så att de klarar av både svett och att sköljas av efter träningspasset. Tillsammans med båda lurarna får man ett års premium-medlemskap i MapMyFitness.

UA Headphones Wireless släpps i slutet av februari för 1 800 kronor.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  JBL L82 Classic

  Riktpris: 25000 kr Högtalarfest

  DALI Oberon On-Wall C

  Riktpris: 16000 kr Smälter in i omgivningen

  Sony SRS-XB33

  Riktpris: 1700 kr Party i farten

  Sony SRS-XB43

  Riktpris: 2500 kr Party i farten
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.