TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya UE Boom är klar för drabbningar till sjöss

Nu är även grundmodellen i UE Boom-serien vattentät.

Små, trådlösa resehögtalare går det fjorton på dussinet av nu för tiden. Men UE Boom är en av de mer lyckade, även om den har några år på nacken vid det här laget. De har dessutom blivit omkörd av sina mindre och större syskon när det gäller väder- och vattentålighet.

Det fixar UE Boom 2. Högtalaren är byggd för att tåla att bli våt, tappad och medtagen överallt.

Den är IPx7-godkänd och överlever fall från 1,5 meter (på vilket underlag nämns dock inte). Precis som förra Boom är den ungefär lika stor som en vattenflaska till cykeln eller en halvliters ölburk (beroende på vem som beskriver den).

Ljudet sprids åt alla håll och batteriet räcker i 15 timmar på en laddning. Den trådlösa räckvidden är hela 30 meter. Man kan byta låt direkt på högtalaren och volymen går att vrida upp lite mer än på föregångaren.

Boom-seriens modeller har uppgraderats flera gånger med ny programvara, som skickas ut med hjälp av appen till iOS och Android. Numera går det bland annat att para ihop Boom 2 med vilken annan UE-högtalare som helst.

Den nya modellen kostar 2 000 kronor och finns i flera färger med festliga namn: Cherrybomb, Yeti, Phantom, GreenMachine, Tropical och BrainFreeze.

UE_BOOM2_Cherrybomb
UE Boom 2 finns i färger med udda namn. Den här heter Cherrybomb. Foto: UE

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.