TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya konceptmodeller från Q Acoustics

Med Concept 30, 50 och 90 lägger sig Q Acoustics i en prisklass som fler har råd med.

Brittiska Q Acoustics utökar sin Concept-högtalarserie för stereo och hemmabio. Den här gången befinner vi oss i en relativt överkomlig prisklass, men Q Acoustics lovar att de nya modellerna har ärvt teknik från den exklusiva toppmodellen Concept 500. Det gäller bland annat ”Gelcore”-kabinett som är byggda som en sandwichkonstruktion med flera lager av trä, åtskilda av ett geléaktigt mellanlager som dämpar vibrationer.

Q Acoustics Concept 500 Q Acoustics krossar sin budget-image med en toppmodell som är rena slagskeppet.

Både 5-tums bas/mellanregistret och 25 mm-diskanten är konstruerade speciellt för de tre nya modellerna Concept 30, 50 och 90. Elementen är monterade på en styv 3 mm aluminiumbaffel som i sin tur är fäst i kabinettet.

Concept 50
Concept 50 är en välvuxen golvhögtalare. (Foto: Q Acoustics)

Concept 50 är en smal golvhögtalare på dryga metern, med två 5-tums bas/mellanregister i D’Appolito-konfiguration ovanför och under diskanten.

Concept 30
Concept 30 är en kompakt stativmodell. (Foto: Q Acoustics)

Concept 30 är en kompakt tvåvägs stativhögtalare med ett bas/mellanregister och samma diskant. Och centerhögtalaren Concept 90 gör det möjligt att använda högtalarna i hemmabion.

Tack vare en fin känslighet (ca 90 dB i Concept 50 och Concept 90 och 87 dB i Concept 30) samt en impedans som bara precis går under 4 ohm, bör högtalarna vara relativt lätta att driva – även för mindre muskulösa förstärkare och receivrar.

Concept 90
Concept 90 kompletterar serien med en centerhögtalare för hemmabiointresserade. (Foto: Q Acoustics)

Pris och tillgänglighet, Concept-serien

Alla modellerna går att köpa från och med slutet av oktober. Här är priserna:

Concept 30: 12 000 kr per par
Concept 30: 26 500 kr per par
Concept 30: 8 500 kr

Ett komplett hemmabiosystem med alla ovanstående modeller samt subwoofern QB12 kostar 55 000 kronor.

Q Acoustics

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.