Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

M&K drämmer till med nya subwoofers

Starkare och djupare bas – och nu finns en rejält fullvuxen 15-tummare.

Av / 2022-01-29 - 15:24
M&K drämmer till med nya subwoofers

M&K Sound är ett välkänt märke i hemmabiovärlden för sina ikoniska surroundhögtalare – de är ett populärt val bland både professionella ljudtekniker och kräsna filmentusiaster. De är också berömda för sina hårtslående djupgående subwoofers! Men man får aldrig vila på sina lagrar, inte ens en tillverkare som M & K…

Nu är den danska högtalarmakaren på gång med inte bara en, utan två nya subwoofer-serier. Sortimentet sträcker sig från de mer kompakta varianterna till ordentligt ”fullvuxna” baslådor! Det här kan bli mumma till hemmabion!

Läs också M&K Sound S-150 THX Trots 20 år på marknaden är biohögtalarna från M&K Sound fortfarande några av de bästa i sin klass.

M&K Sound X10+, X12+ og X15+

M&K har i åratal hållit fast vid dubbla 12-tumsbasar, även i de största och dyraste modellerna. Men inte längre: I den nya X-serien introducerar de för första gången 15-tummare i modellen X15+, som är den största Bocken Bruse. Dessutom finns ”lillebröderna” X12+ och X10+ med 12- respektive 10-tumsbasar

M&K Sound X10+, X12+ och X15+. (Foto: M&K Sound)

Toppmodellerna i X-serien har dubbla baselement i en så kallad push-pull-konfiguration – samma princip som M&K varit kända för i åratal. Den hjälper till att minska förvrängning, samtidigt som subwoofern kan flytta mycket luft.

Kabinetten är gjorda av 25 mm tjock MDF, med invändig stagning för att undvika resonanser. Basporten i botten har också gjorts större för att undvika turbulens. M&K satsat på att göra bashögtalarna lite snyggare att titta på, med rundade hörn och osynliga magneter för grillarna. Fast de ser inte mindre skrämmande bara därför…

Baselementen är av ny typ med extra lång slaglängd och membran av flätad kolfiber. Förstärkarna har också uppgraderats, med ICE klass D-förstärkare på 700, 600 respektive 500 watt RMS och med dubbel maxeffekt. Samtliga av X-modellerna är certifierade av THX och X15+ har fått en så kallad THX Dominus-certifiering för ännu större rum.

M&K Sound V10+, V12+ og V15+

Förutom de nya ”värstingmodellerna” i X-serien släpper M&K tre nya modeller i den mer kompakta och vardagsrumsvänliga V-serien. Men även dessa har fått större membranyta än tidigare, och i V15+ sitter en rejäl 15-tumsbas.

vnews 1500x990 1
(Foto: M&K Sound)

De nya V+-modellerna också fått högre förstärkareffekt: 300, 400 respektive 500 watt kontinuerligt. De större V15+- och V12+-modellerna är THX Ultra-certifierade, och kan både styras och justeras via M&K:s nya app som kan laddas ner till iOS och Android.

M&K Sound V10+, V12+ och V15+. (Foto: M&K Sound)

Pris och tillgänglighet

M&K Sound X+-serien går redan att köpa, ännu så länge har vi vara sett de amerikanska priserna:
X10+: 4 500 dollar
X12+: 5 000 dollar
X15+: 6 000 dollar

M&K Sound V+-serien kommer i februari och kostar följande:
V10 +: 1 500 dollar
V12 +: 1 900 dollar
V15 +: 3 200 dollar

Svensk importör är Septon.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen