Search
Generic filters

Libratone vill ut i vida världen

Tre väskvänliga modeller från Libratone, som annars är mest kända för sina trådlösa hemhögtalare.

Danska Libratone har varit en av fanbärarna i Skandinavien när det handlar om ”convenience” – att lyssna på musik på ett enkelt sätt. Alla deras högtalare är enkla att flytta med sig från rum till rum och kan ställas var som helst.

”I stället för att man bara kan sitta på en viss ’sweet spot’ i vardagsrummet, där ljudet är bra, bygger vi högtalare som sprider ljudet 360 grader omkring sig, så att man kan sitta var som helst”, säger Libratones VD Jan McNair.

Reboot
Libratone håller på med vad som i filmvärlden brukar kallas för en ”reboot”. I höstas slutade de med alla dåvarande produktmodeller och lanserade en helt ny version av den kompakta Zipp-högtalaren samt en mindre Mini-version av den, båda med multiroom-funktion. Vi har testat både Zipp och Zipp Mini med fina resultat.

Nu är Libratone redo att ge sig ut i vida världen, både när det gäller nya marknader – framför allt Kina – och när det gäller högtalare som är kompakta och robusta nog för att hänga med på resan.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

En högtalare, två varianter
Libratone One är den största av de bärbara modellerna, ungefär lika stor som en stor pocketbok. One finns i två varianter som heter Click och Style och som skiljer sig åt genom färgen samt utseendet på den skyddande ramen. One Click har en stötabsorberande ram, där en rem och en krok med lås kan klickas fast. Längre fram släpps en längre rem så att högtalaren kan bäras som en axelremsväska.

One Style har också en stötabsorberande ram, men ser mer ”civil” ut och har en integrerad bärrem av gummi. Tanken är för övrigt att man ska kunna köpa ramarna separat, så att man kan byta design när man vill.

Gemensamt för båda modellerna är storleken 12 x 4,1 x 20,5 cm och vikten 900 g. Båda finns i utförandena Graphite Grey, Cloudy Grey och Caribbean Green och kostar 1 850 kronor.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Libratone Too är mindre och spolformad, som en vattenflaska (eller en UE Boom), och sprider precis som One-modellen ljudet 360 grader, här med hjälp av en spridningslins framför diskanten. Måtten är 12 x 6,5 x 5,9 cm och vikten 588 g.

Too finns i samma färger som storebror One och kostar 1 400 kronor.

Alla tre högtalarna är byggda för att kunna tas med på resor, de är därför mer kompakta och robust byggda än hemhögtalarna. De är IPX4-klassade (”striltäta”) och har en batteritid på 12 timmar om man lyssnar på ”normal volym”. Det går att länka ihop två Libratone-högtalare så att ljudet blir större. Inom kort ska det också gå att länka ihop One- och Too-modellerna med Zipp och Zipp Mini.

Foto: Libratone
Foto: Libratone
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Canton Pro XL.3

  Riktpris: 3200 kr Anonym och oengagerande

  Monitor Audio Climate 60

  Riktpris: 6000 kr Spelglädjen uppväger
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.