Nyheter

Tre väskvänliga modeller från Libratone, som annars är mest kända för sina trådlösa hemhögtalare.
Annons
Annons
forfatter

Danska Libratone har varit en av fanbärarna i Skandinavien när det handlar om ”convenience” – att lyssna på musik på ett enkelt sätt. Alla deras högtalare är enkla att flytta med sig från rum till rum och kan ställas var som helst.

”I stället för att man bara kan sitta på en viss ’sweet spot’ i vardagsrummet, där ljudet är bra, bygger vi högtalare som sprider ljudet 360 grader omkring sig, så att man kan sitta var som helst”, säger Libratones VD Jan McNair.

Reboot
Libratone håller på med vad som i filmvärlden brukar kallas för en ”reboot”. I höstas slutade de med alla dåvarande produktmodeller och lanserade en helt ny version av den kompakta Zipp-högtalaren samt en mindre Mini-version av den, båda med multiroom-funktion. Vi har testat både Zipp och Zipp Mini med fina resultat.

Nu är Libratone redo att ge sig ut i vida världen, både när det gäller nya marknader – framför allt Kina – och när det gäller högtalare som är kompakta och robusta nog för att hänga med på resan.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

En högtalare, två varianter
Libratone One är den största av de bärbara modellerna, ungefär lika stor som en stor pocketbok. One finns i två varianter som heter Click och Style och som skiljer sig åt genom färgen samt utseendet på den skyddande ramen. One Click har en stötabsorberande ram, där en rem och en krok med lås kan klickas fast. Längre fram släpps en längre rem så att högtalaren kan bäras som en axelremsväska.

Annons

One Style har också en stötabsorberande ram, men ser mer ”civil” ut och har en integrerad bärrem av gummi. Tanken är för övrigt att man ska kunna köpa ramarna separat, så att man kan byta design när man vill.

Gemensamt för båda modellerna är storleken 12 x 4,1 x 20,5 cm och vikten 900 g. Båda finns i utförandena Graphite Grey, Cloudy Grey och Caribbean Green och kostar 1 850 kronor.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Libratone Too är mindre och spolformad, som en vattenflaska (eller en UE Boom), och sprider precis som One-modellen ljudet 360 grader, här med hjälp av en spridningslins framför diskanten. Måtten är 12 x 6,5 x 5,9 cm och vikten 588 g.

Too finns i samma färger som storebror One och kostar 1 400 kronor.

Alla tre högtalarna är byggda för att kunna tas med på resor, de är därför mer kompakta och robust byggda än hemhögtalarna. De är IPX4-klassade (”striltäta”) och har en batteritid på 12 timmar om man lyssnar på ”normal volym”. Det går att länka ihop två Libratone-högtalare så att ljudet blir större. Inom kort ska det också gå att länka ihop One- och Too-modellerna med Zipp och Zipp Mini.

Annons
Foto: Libratone
Foto: Libratone

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Läsplatta för färgglada illustrationer.
Motorola Moto G30 har 64 Mp-kamera och 90 Hz-skärm.
Galaxy A52 och Galaxy A72 får 90 Hz och skärmen på Galaxy A52 5G kommer upp i hela 120 Hz.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.
Den nya internationella strömningstjänsten Paramount kommer snart till Sverige. Nu är månadskostnaden (och en del av innehållet) klart.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.