Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Libratone vill ut i vida världen

Tre väskvänliga modeller från Libratone, som annars är mest kända för sina trådlösa hemhögtalare.

Danska Libratone har varit en av fanbärarna i Skandinavien när det handlar om ”convenience” – att lyssna på musik på ett enkelt sätt. Alla deras högtalare är enkla att flytta med sig från rum till rum och kan ställas var som helst.

”I stället för att man bara kan sitta på en viss ’sweet spot’ i vardagsrummet, där ljudet är bra, bygger vi högtalare som sprider ljudet 360 grader omkring sig, så att man kan sitta var som helst”, säger Libratones VD Jan McNair.

Reboot
Libratone håller på med vad som i filmvärlden brukar kallas för en ”reboot”. I höstas slutade de med alla dåvarande produktmodeller och lanserade en helt ny version av den kompakta Zipp-högtalaren samt en mindre Mini-version av den, båda med multiroom-funktion. Vi har testat både Zipp och Zipp Mini med fina resultat.

Nu är Libratone redo att ge sig ut i vida världen, både när det gäller nya marknader – framför allt Kina – och när det gäller högtalare som är kompakta och robusta nog för att hänga med på resan.

Foto: Libratone

Foto: Libratone

Annons

En högtalare, två varianter
Libratone One är den största av de bärbara modellerna, ungefär lika stor som en stor pocketbok. One finns i två varianter som heter Click och Style och som skiljer sig åt genom färgen samt utseendet på den skyddande ramen. One Click har en stötabsorberande ram, där en rem och en krok med lås kan klickas fast. Längre fram släpps en längre rem så att högtalaren kan bäras som en axelremsväska.

One Style har också en stötabsorberande ram, men ser mer ”civil” ut och har en integrerad bärrem av gummi. Tanken är för övrigt att man ska kunna köpa ramarna separat, så att man kan byta design när man vill.

Gemensamt för båda modellerna är storleken 12 x 4,1 x 20,5 cm och vikten 900 g. Båda finns i utförandena Graphite Grey, Cloudy Grey och Caribbean Green och kostar 1 850 kronor.

Foto: Libratone

Foto: Libratone

Libratone Too är mindre och spolformad, som en vattenflaska (eller en UE Boom), och sprider precis som One-modellen ljudet 360 grader, här med hjälp av en spridningslins framför diskanten. Måtten är 12 x 6,5 x 5,9 cm och vikten 588 g.

Annons

Too finns i samma färger som storebror One och kostar 1 400 kronor.

Alla tre högtalarna är byggda för att kunna tas med på resor, de är därför mer kompakta och robust byggda än hemhögtalarna. De är IPX4-klassade (”striltäta”) och har en batteritid på 12 timmar om man lyssnar på ”normal volym”. Det går att länka ihop två Libratone-högtalare så att ljudet blir större. Inom kort ska det också gå att länka ihop One- och Too-modellerna med Zipp och Zipp Mini.

Foto: Libratone

Foto: Libratone

forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.