TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Kompakt LG-soundbar med fantastiskt ljud

Med stöd för Dolby Atmos og DTS:X har LG Eclair en diskret lösning som fortfarande lovar att fylla vardagsrummet med ljud.

Soundbars är i sig ett ganska diskret och kompakt sätt att få bättre ljud på sin platt-tv. Men om en ljudpinne på en meter eller mer är för visuellt skrämmande har LG en ännu mer diskret lösning som fortfarande lovar att fylla vardagsrummet med ljud.

Trots sin blygsamma storlek har LG Eclair 3D-ljud med stöd för Dolby Atmos og DTS:X.

LG Eclair finns i svart och vitt. Det finns fem ljudkanaler i den lilla prylen: vänster, mitt och höger samt två höjdkanaler för Dolby Atmos och DTX:X. (Foto: LG)

Eclair beskrivs som ett 3.1.2-system, alltså två främre kanaler, en mittkanal, en subwoofer och två uppåtgående kanaler. Inte illa gjort i en enhet som mäter nästan 30 cm i bredd och sex cm i höjd.

Om subwooferen står det i pressmeddelandet, ”att man inte behöver oroa sig för att störa sina grannar eftersom den levererar en kraftfull bas med minimal vibration”. Eftersom ljudvågorna i den djupa basen inte låter sig påverkas av etageskillnader tolkar vi det som att den förmodligen levererar bas – men inte oceaner av bas.

Enheten består av en ”minibar” och subwoofer. (Foto: LG)

LG Eclair har eARC och 4K-pass-through för 4K- och HDR-innehåll inklusive Dolby Vision på streamingtjänster.

Pris och tillgänglighet:

LG Eclair QP5 kan köpas nu, och kostar 6.990 kronor.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.