Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Kompakt LG-soundbar med fantastiskt ljud

Med stöd för Dolby Atmos og DTS:X har LG Eclair en diskret lösning som fortfarande lovar att fylla vardagsrummet med ljud.

Soundbars är i sig ett ganska diskret och kompakt sätt att få bättre ljud på sin platt-tv. Men om en ljudpinne på en meter eller mer är för visuellt skrämmande har LG en ännu mer diskret lösning som fortfarande lovar att fylla vardagsrummet med ljud.

Trots sin blygsamma storlek har LG Eclair 3D-ljud med stöd för Dolby Atmos og DTS:X.

LG Eclair finns i svart och vitt. Det finns fem ljudkanaler i den lilla prylen: vänster, mitt och höger samt två höjdkanaler för Dolby Atmos och DTX:X. (Foto: LG)

Eclair beskrivs som ett 3.1.2-system, alltså två främre kanaler, en mittkanal, en subwoofer och två uppåtgående kanaler. Inte illa gjort i en enhet som mäter nästan 30 cm i bredd och sex cm i höjd.

Om subwooferen står det i pressmeddelandet, ”att man inte behöver oroa sig för att störa sina grannar eftersom den levererar en kraftfull bas med minimal vibration”. Eftersom ljudvågorna i den djupa basen inte låter sig påverkas av etageskillnader tolkar vi det som att den förmodligen levererar bas – men inte oceaner av bas.

Annons

Enheten består av en ”minibar” och subwoofer. (Foto: LG)

LG Eclair har eARC och 4K-pass-through för 4K- och HDR-innehåll inklusive Dolby Vision på streamingtjänster.

Pris och tillgänglighet:

LG Eclair QP5 kan köpas nu, och kostar 6.990 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.