TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

KEF KC62 mini-subwoofer

Liten sub med oanade krafter.

Tre patent behövdes för att KEF skulle få KC62 att gå så långt ner som 11 Hz. Och det är väldigt bra gjort, för den lilla subwoofern är bara 25 cm åt alla håll.

KEF kallar tekniken Uni-Core och är i korta ordalag ett sätt att öka effektiviteten vid låga frekvenser. KC62 har två 165 mm baselement, vilket i normala fall varken skulle vara tillräckligt potenta eller orka gå så lågt i en så liten låda.

Men här har KEF lyckats bygga en oerhört effektiv sub som tar lite plats tack vare en speciell variant av push-pull-tekniken, där elementen är monterade rygg mot rygg för att åstadkomma så mycket som maximalt 105 dB i ljudtryck.

Elementen har en speciell veckad, origami-liknande upphängning som KEF kallar för P-Flex och som tål det akustiska trycket bättre.

De två elementen drivs av 500 watt vardera och en DSP-algoritm styr basresponsen och frekvensen – och tillsammans med den patenterade Smart Distortion Control-tekniken korrigeras alla avvikelser för att ge maximal basrespons vid alla frekvenser mellan 11 och 200 Hz.

På baksidan finns fem förinställda rumsparametrar, fasomkopplare, steglös delningsfrekvens och nivåkontroll. Subwoofern kan enkelt paras ihop med ett par KEF LSX, LS50 Meta eller LS50 Wireless II och användas med KEFs trådlösa KW1-adapter om man vill.

Måtten är 246 x 256 x 248 mm och vikten 14 kg.

KEF KC62 kostar ca 16 000 kronor och finns i svart och vitt.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.