Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

KEF KC62 mini-subwoofer

Liten sub med oanade krafter.

Tre patent behövdes för att KEF skulle få KC62 att gå så långt ner som 11 Hz. Och det är väldigt bra gjort, för den lilla subwoofern är bara 25 cm åt alla håll.

KEF kallar tekniken Uni-Core och är i korta ordalag ett sätt att öka effektiviteten vid låga frekvenser. KC62 har två 165 mm baselement, vilket i normala fall varken skulle vara tillräckligt potenta eller orka gå så lågt i en så liten låda.

Men här har KEF lyckats bygga en oerhört effektiv sub som tar lite plats tack vare en speciell variant av push-pull-tekniken, där elementen är monterade rygg mot rygg för att åstadkomma så mycket som maximalt 105 dB i ljudtryck.

Elementen har en speciell veckad, origami-liknande upphängning som KEF kallar för P-Flex och som tål det akustiska trycket bättre.

Annons

De två elementen drivs av 500 watt vardera och en DSP-algoritm styr basresponsen och frekvensen – och tillsammans med den patenterade Smart Distortion Control-tekniken korrigeras alla avvikelser för att ge maximal basrespons vid alla frekvenser mellan 11 och 200 Hz.

På baksidan finns fem förinställda rumsparametrar, fasomkopplare, steglös delningsfrekvens och nivåkontroll. Subwoofern kan enkelt paras ihop med ett par KEF LSX, LS50 Meta eller LS50 Wireless II och användas med KEFs trådlösa KW1-adapter om man vill.

Måtten är 246 x 256 x 248 mm och vikten 14 kg.

Annons

KEF KC62 kostar ca 16 000 kronor och finns i svart och vitt.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.