Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

JBL pumpar upp volymen med PartyBox 1000

Ny toppmodell i PartyBox-serien – mer ljud och ljus, fler watt och massor av bas!

Av / 2019-06-17 - 19:14
JBL pumpar upp volymen med PartyBox 1000

Sommaren är full av tillfällen att festa och det blir naturligtvis ingen fest utan ett ordentligt ljud. Och då duger det inte med en liten nätt Bluetooth-högtalare – man måste ha en anläggning med muskler!

Lyckligtvis finns det numera flera bra kandidater i den här klassen, vilket vårt test av partyhögtalare visade nyligen. Då blev vi bland annat imponerade av JBL PartyBox 300, som är en ganska stor och kraftfull högtalare. Men den är ingenting mot storebror PartyBox 1000!

JBL PartyBox 1000. (Foto: JBL)

PartyBox 1000

Toppmodellen i PartyBox-serien är ett helt annat vilddjur än lillebröderna 200 och 300. Glöm batteridrift, kompakta mått och lätt vikt. Det här är mer ett semi-stationärt system för alla som bjuder in till dans lite oftare än andra i bekantskapskretsen.

Det räcker med att titta på storleken för att inse att det här är lite andra bullar än de andra Partybox-högtalarna. Dubbel så stor som PartyBox 300, till ungefär dubbelt pris – men då har den också ”bigger, more epic sound”, enligt JBL. Och när vi läser specifikationerna så hittar vi inget som ger oss anledning att tvivla på det!

12-tums bas och 1100 watt

PartyBox 1000 är en stor, trevägshögtalare med kompressionsdiskant, dubbla 7-tums bas/mellanregister och en 12-tums subwoofer i botten. Förstärkareffekten är hela 1100 watt.

PartyBox 1000 har Bluetooth-ljudingång samt USB, RCA och mikrofon- och gitarringång. Den spelar i stereo, men man kan också koppla ihop två högtalare för att spela äkta stereo, via Bluetooth eller RCA.

Om den här högtalaren hamnar i kategorin ”bärbar” är dock ganska tveksamt – den är snarare ”flyttbar”. Lådan har bärhandtag men väger nästan 35 kilo och är 1 meter hög och 40 cm bred och djup. JBL har dessutom tagit bort möjligheten för 12-voltsdrift, så den här kräver att du har ett vägguttag i närheten.

Kanske går du och fantiserar om att bli en DJ eller karaokestjärna? PartyBox 1000 har ett par funktioner som lillebröderna saknar, inklusive en egen karaokefunktion med vocal fader samt 4×4 DJ launch pad som låter dig förprogrammera vissa funktioner, ljudspår och ljudeffekter och mycket annat. PartyBox 1000 har dessutom inbyggt stroboskopljus och massor av ljuseffekter runt högtalarelementen som kan styras av handrörelser (ett separat ”Air Gesture Wristband”-armband ingår).

JBL PartyBox 1000 går redan att beställa och kostar 10 000 kronor – inte bland de billigaste alltså, men förmodligen en säker succé på hemmafesten. Om man ändå ska bli impopulär i grannskapet så kan man lika gärna göra det ordentligt!

JBL PartyBox 1000 på JBL:s hemsida

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen