Search
Generic filters

iPod-högtalare från Bang & Olufsen

BeoSound 8 heter den och kan spela musik med alla iPodar och iPad. Högtalaren är gjord av plast och aluminium och har två förhållandevis stora högtalare – men är ändå så platt att den kan hänga på väggen.


BeoSound 8 är B&O:s första iPod-högtalare. Designen är omisskännlig David Lewis, mannan som designat B&O-produkter i många år vid det här laget. Och om vi känner den danska designtillverkaren rätt så befinner sig BeoSound i en annan kvalitetsklass de flesta vanliga iPod-högtalare.

Dockan på toppen har plats för iPodar från lilla Nano till stora iPad. B&O har omtänksamt nog satt ett justerbart stöd på baksidan av iPoden så att man kan sköta musiken utan att allting gungar fram och tillbaka.

BeoSound har en funktion som B&O kallar Adaptive Bass Linearisation som bidrar till en djupare bas (38 Hz) och med hjälp av en brytare kan man ställa in klangbalansen för att anpassa ljudet efter väggmontering eller fristående placering.

Det ingår en fjärkontroll men B&O-ägare kan också använda fjärren till Beo5 eller Beo4. Det finns också USB-port och en ljudingång så att man kan koppla in BeoSound 8 till en dator eller mediespelare som kan styras från en kommande app till iPhone, iPod Touch och iPad.

BeoSound 8 är 16 cm djup och går att hänga på väggen. Högtalarnas fronter finns i färgerna lavendelblå, lila, grön, gul, svart och vit.

B&O säger ingenting om priset men vi har hört rykten om 1 400 dollar i USA, vilket motsvarar en bit över 10 000 svenska kronor.

www.bang-olufsen.com

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.
  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Canton Pro XL.3

  Riktpris: 3200 kr Anonym och oengagerande

  Monitor Audio Climate 60

  Riktpris: 6000 kr Spelglädjen uppväger
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.