Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

IFA 2023: Lemus Life

Eller var det tvärtom?

Skrivet av / 2023-09-03 - 21:22
IFA 2023: Lemus Life

Högtalare med belysning är inget nytt, men den här från danska Lemus är lite mer elegant än de vi har sett tidigare.

Lemus Life kan hängas från taket eller placeras på ett bordsstativ och har en E27-sockel som kan användas med vilken ljuskälla som helst. Även Philips Hue eller andra glödlampor som kan styras trådlöst.

Foto: Lasse Svendsen

Högtalarelementen inuti drivs av en 20 W förstärkare och Lemus Life måste vara ansluten till ett eluttag för att fungera. Den har inget inbyggt batteri. Det betyder att den kan spela så länge du vill, och den kan också kopplas ihop med flera Life-högtalare. Så många man vill”, säger Lemus, som också förklarar att lamporna kan hängas upp till 30 meter från varandra, om det är fri sikt.

Foto: Lasse Svendsen

De använder nämligen radiofrekvenser för att kopplas ihop istället för Bluetooth, eftersom det ger stabilare uppkoppling och möjlighet att ansluta flera högtalare. De har dock inbyggd Bluetooth för att strömma musik, och det medföljer en fjärrkontroll som styr både ljudet och ljuset.

Läs också Ett ljud som en soundbar bara kan drömma om! Lemus Home Artistic är en ljudmöbel som tar sikte på minimalistiska inredningsintresserade. Och den är en fullträff.

Ljudet styrs globalt, det vill säga alla högtalare spelar samma musik med samma volym. Ljudvolymen kan inte styras individuellt, men om trådlösa glödlampor används kan ljusstyrka och färgtemperatur naturligtvis styras individuellt.

Foto: Lasse Svendsen

Life-högtalaren kan placeras var som helst så länge eluttaget inte är mer än fyra meter bort, men den är inte vattentät och därför inte lämplig för utomhusbruk.

Lemus tycker att Life är lämplig för barer och restauranger där ljudet kan placeras där folk sitter, men också ovanför mat- eller soffbordet hemma.

Med bordsstativet kan den placeras mitt på bordet, eller någonstans i bakgrunden om så önskas.

Lemus Life kostar 199 euro, bordsstativet 45 euro, och det kommer även att finnas subwoofers som kan anslutas till högtalaren via RF.

Foto: Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

DALI 40 år - firar med häftiga high-end-högtalare

Dynaudio i hållbart trä

Episk smäll från UE

Fullständigt sinnessjuk subwoofer

Partyhögtalare med Dolby Atmos

Rulla till toppen