Search
Generic filters

High End-ljud åt folket

Ken Ishiwata har jobbat med Boston Acoustics som lanserar en högtalarserie för vanligt folk. Och det låter häpnadsväckande bra för pengarna.

Boston Acoustics har visserligen inte hållit på lika länge som den levande legenden Ken Ishiwata, men de har ändå en lång meritlista.

Bra högtalare till hyggliga priser har varit deras paroll i många år. Vilket vi höll med om när vi nyligen testade två av modellerna i deras A-serie.

Nya M-serien är avsedd för prisklassen ovanför A-serien, vilket innebär att högtalarna börjar på 800 euro per par. Enligt Ishiwata har målet varit att skapa ett så välbalanserat och engagerande ljud som möjligt, från slimmade och lättmöblerade kabinett.

Resultatet är att till och med den största modellen M360 inte är mycket bredare än ett CD-omslag. Framsidan, ovansidan och baksidan är överdragen med konstläder och sidorna är laminerade plattor med träfaner.

Tre av modellerna är golvhögtalare och den minsta M25 är en liten stativhögtalare.

Toppmodellen M360 kostar 2 600 euro och spelade musik som en tvättäkta High End-högtalare. Den demonstrerades (passande nog) med Marantz-elektronik och målade upp en enormt stor och fräsch ljudbild.

Salige Oscar Peterson lät hur levande som helst på en inspelning från sent 70-tal, och röster, stråkar och allt annat satt som gjutet. Det gick att höra var varje instrument spelade ifrån och vi fick en bra känsla av djup och bredd.

Golvmodellerna är lätta att driva för förstärkaren och det går knappast att klaga på priserna med tanke på högtalarnas välbalanserade ljud. En demo som gav mersmak, alltså, och som tyder på att Bostons fina trend fortsätter.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre

  Canton Pro XL.3

  Riktpris: 3200 kr Anonym och oengagerande

  Monitor Audio Climate 60

  Riktpris: 6000 kr Spelglädjen uppväger
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.