Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

High End-ljud åt folket

Ken Ishiwata har jobbat med Boston Acoustics som lanserar en högtalarserie för vanligt folk. Och det låter häpnadsväckande bra för pengarna.

Av / 2012-05-07 - 10:16
High End-ljud åt folket

Boston Acoustics har visserligen inte hållit på lika länge som den levande legenden Ken Ishiwata, men de har ändå en lång meritlista.

Bra högtalare till hyggliga priser har varit deras paroll i många år. Vilket vi höll med om när vi nyligen testade två av modellerna i deras A-serie.

Nya M-serien är avsedd för prisklassen ovanför A-serien, vilket innebär att högtalarna börjar på 800 euro per par. Enligt Ishiwata har målet varit att skapa ett så välbalanserat och engagerande ljud som möjligt, från slimmade och lättmöblerade kabinett.

Resultatet är att till och med den största modellen M360 inte är mycket bredare än ett CD-omslag. Framsidan, ovansidan och baksidan är överdragen med konstläder och sidorna är laminerade plattor med träfaner.

Tre av modellerna är golvhögtalare och den minsta M25 är en liten stativhögtalare.

Toppmodellen M360 kostar 2 600 euro och spelade musik som en tvättäkta High End-högtalare. Den demonstrerades (passande nog) med Marantz-elektronik och målade upp en enormt stor och fräsch ljudbild.

Salige Oscar Peterson lät hur levande som helst på en inspelning från sent 70-tal, och röster, stråkar och allt annat satt som gjutet. Det gick att höra var varje instrument spelade ifrån och vi fick en bra känsla av djup och bredd.

Golvmodellerna är lätta att driva för förstärkaren och det går knappast att klaga på priserna med tanke på högtalarnas välbalanserade ljud. En demo som gav mersmak, alltså, och som tyder på att Bostons fina trend fortsätter.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen