TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Focal On Wall 300 vägghögtalare

Focal On Wall 300 är knappt tjockare än TV:n.

Om du vill ha bättre hemmabioljud än en ljudlimpa kan ge, är separata högtalare rätt väg att gå. Men om du inte vill kompromissa om platsen kan bra vägghögtalare vara en bra alternativ.

Så tänker i alla fall Focal, som lanserar On Wall 300-serien, som kan användas i stereo, eller ett fullblods hemmabiosystem.

Högtalarna är byggda för att passa under eller bredvid en TV, eller en skärm, och är bara 90 mm djupa.

 

Focal släpper två modeller i On Wall 300-serien, som båda är byggda på Focals fina Aria-serie, med 4-tums Flax-bas- och mellanregisterelement, och Focals inverterade Al/Mg-diskant. Vilket bådar gott för ljudkvaliteten.

Den större On Wall 302 är 125 cm hög och använder fyra av Focals 10 cm Flax-element, tillsammans med den inverterade diskanthögtalaren, medan den 80 cm höga On Wall 301 använder två av 4-tumselementen, tillsammans med samma typ av diskanthögtalare.

Högtalarna som levereras i svart eller vitt kan hängas horisontellt (då kan logotypen vridas 90 grader) och användas som centerhögtalare. Som ni kan se på bilderna.

Den större 302:an går faktiskt ända ner till 50 hz i basen enligt Focal, men vi kommer nog ändå överväga en subwoofer till högtalarna. Åtminstone i ett hemmabiosystem.

Priserna anges styckvis, och är 12 500 kronor för On Wall 301, och 18 000 kronor för On Wall 302. Det finns även golvstativ för högtalarna, om du skulle föredra det istället för väggmontering.

Ljud i mörkret med en bra soundbar Med någon av de här soundbar-högtalarna får du garanterat bättre film- och TV-upplevelser
Soundbar

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.