TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Focal On Wall 300 vägghögtalare

Focal On Wall 300 är knappt tjockare än TV:n.

forfatter
Publicerad 2021-12-10 - 08:00

Om du vill ha bättre hemmabioljud än en ljudlimpa kan ge, är separata högtalare rätt väg att gå. Men om du inte vill kompromissa om platsen kan bra vägghögtalare vara en bra alternativ.

Så tänker i alla fall Focal, som lanserar On Wall 300-serien, som kan användas i stereo, eller ett fullblods hemmabiosystem.

Högtalarna är byggda för att passa under eller bredvid en TV, eller en skärm, och är bara 90 mm djupa.

 

Focal släpper två modeller i On Wall 300-serien, som båda är byggda på Focals fina Aria-serie, med 4-tums Flax-bas- och mellanregisterelement, och Focals inverterade Al/Mg-diskant. Vilket bådar gott för ljudkvaliteten.

Den större On Wall 302 är 125 cm hög och använder fyra av Focals 10 cm Flax-element, tillsammans med den inverterade diskanthögtalaren, medan den 80 cm höga On Wall 301 använder två av 4-tumselementen, tillsammans med samma typ av diskanthögtalare.

Högtalarna som levereras i svart eller vitt kan hängas horisontellt (då kan logotypen vridas 90 grader) och användas som centerhögtalare. Som ni kan se på bilderna.

Den större 302:an går faktiskt ända ner till 50 hz i basen enligt Focal, men vi kommer nog ändå överväga en subwoofer till högtalarna. Åtminstone i ett hemmabiosystem.

Priserna anges styckvis, och är 12 500 kronor för On Wall 301, och 18 000 kronor för On Wall 302. Det finns även golvstativ för högtalarna, om du skulle föredra det istället för väggmontering.

Läs också Ljud i mörkret med en bra soundbar Med någon av de här soundbar-högtalarna får du garanterat bättre film- och TV-upplevelser
Soundbar
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

80-tums bild från 1 cm avstånd Supernära projektor ger skarpa bilder i klassrum och mötesrum.
Nakamichi väcker draken till liv Soundbar-högtalaren har totalt 21 kanaler och Dolby Atmos-surround.
Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Här är den nya Apple TV 4K En ny version av Apples populära TV-box släpps den 4 november – med goda nyheter för Samsung TV-ägare!
Följ Ljud & Bild