TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Finsk Bluetooth-högtalare tål bastutemperaturer

Och den kan också användas som ishink!

forfatter
Publicerad 2022-07-06 - 16:55

Det är sommar och musiken ska med till stranden, vid poolen, på picknicken och kanske till och med till bastun.

För naturligtvis måste en Bluetooth-högtalare som utvecklats i Finland tåla att tas med i bastun och det kan den nya finska Zone Bluetooth-högtalaren, och på grund av dess speciella design kan den också användas för att lagra isbitar.

zone bluetooth speaker nor
(Foto: Nordic Innovation Shop)

Zone Bluetooth är nämligen stänksäker (IPX4), och tål dessutom både kyla och värme. Och så är den utformad som en ishink. Det finns till och med plats för tre eller fyra öl bland isbitarna. Mer finskt blir det knappast.

Men de har också tänkt på att leverera bra ljud, lovar tillverkaren, som till och med vågar kalla Zone Bluetooth för en Hi-Fi-högtalare. I vilket fall som helst stöder den många Bluetooth-ljudprofiler, inklusive A2DP, AVRCP, HFP, SPP, BAS, DIS, FMP, HRP, HRS, HTP, HTS, IAS och LLS, samtidigt som de lovar en högtalarförvrängning på mindre än 1%.

zone bluetooth speaker nor
(Foto: Nordic Innovation Shop)

Ljudet levereras av två 4Ω 10W högtalare samt en 4Ω 20W subwoofer. Frekvensomfånget är 40 Hz-20 kHz (-6 dB).

Högtalaren levereras med ett inbyggt 2 500 mAh batteri och väger 2,1 kg.

Zone Bluetooth kostar 369 euro och kan beställas här.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Kolla in den rejäla JBL-plankan JBL Bar 1300 är deras bästa och mest avancerade soundbar hittills, och ska ge oss riktig biokänsla hemma.
LG:s soundbar-högtalare anpassar sig till rummet LG:s nya soundbar-högtalare SC9 och SE6 ska ge omslutande ljud och en rad mångsidiga funktioner.
Följ Ljud & Bild